default-image

Ιδού το σπίτι που γινόταν το εμπόριο ψυχών

Κρήτη
Ιδού το σπίτι που γινόταν το εμπόριο ψυχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών βρέθηκαν σήμερα αστυνομικοί οι οποίοι εισέβαλαν σε χώρο στα Καμίνια. Στο σπίτι εντοπίστηκαν άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στοιβαγμένοι όπως-όπως στο χώρο.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για 16 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους δύο ανήλικα αγοράκια, οι οποίοι θα προωθούνταν μέσω του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Μετά από την έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου στο χώρο, περάστηκαν χειροπέδες στο διακινητή των αλλοδαπών.

Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο ως φύλακας του σπιτιού και βοηθός του διακινητή μέσα στο οποίο έμεναν προσωρινά οι αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Σύριοι.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Τα συνολικά 18 άτομα - οι αλλοδαποί, ο διακινητής και φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ανθρώπινων ψυχών και ο βοηθός του που είχε το ρόλο φύλακα - οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έως ότου κινηθούν όλες οι διαδικασίες.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από πληροφορίες της οποίας έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος και εξαρθρώθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News