default-image

Ζητούν εθελοντές ενώ έχουν 725 αδιόριστους πυροσβέστες

Κρήτη
Ζητούν εθελοντές ενώ έχουν 725 αδιόριστους πυροσβέστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή επικρατεί μεταξύ των 725 αδιόριστων πυροσβεστών της χώρας πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την Κρήτη οι οποίοι βλέπουν μεν τις φωτιές να έχουν ξεκινήσει και να προκαλούνται προβλήματα, αλλά οι ίδιοι να μην έχουν απορροφηθεί.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε επιτυχόντες - διοριστέοι ενός από τους πλέον αξιοκρατικούς και αδιάβλητους διαγωνισμούς που διεξήγαγε νομίμως το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω ΑΣΕΠ με απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από επαφές εκπροσώπων μας με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες των συναρμοδίων υπουργείων προέκυψε αδιαμφισβήτητα ότι:

α) "Λεφτά υπάρχουν" για την περίπτωσή μας και εννοούμε ότι με βάση έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών για τις συγκεκριμένες θέσεις και όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και σήμερα, υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια - πιστώσεις.

β) Ο διορισμός μας επιβάλλεται να γίνει και ηθικά και κυρίως με βάση το νόμο, δηλαδή υπάρχει υπηρεσιακή εισήγηση θετική υπέρ ημών στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που «περιμένει» την υλοποίηση της,  με αντίστοιχη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

γ) Το δε υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μάς έχει απαντήσει εγγράφως ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και τεράστιες ανάγκες.

Αυτό όμως που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία κατά τρόπο σαφή και σταθερό, είναι η πολιτική βούληση - θέση τους και ειδικότερα αν τελικά προκρίνουν αξιοκρατικά επιλεγέντες μόνιμους υπαλλήλους, έναντι άλλων «προσωρινών» λύσεων.  

Όλοι εμείς δεν διανοούμεθα καν να διατηρηθεί εκκρεμότητα και να παραπεμπόμεθα ως προκήρυξη στο απώτερο και αβέβαιο μέλλον (κοινώς στις καλένδες) για να εξυπηρετηθεί άραγε ποιος, όταν στο μεταξύ ήδη έχουνε ξεσπάσει οι πρώτες πυρκαγιές για τη θερινή περίοδο και όταν μεταξύ άλλων μέχρι και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας όπως και ορισμένα ΜΜΕ καλούν σε εθελοντική δράση τους πολίτες για να καλυφθούν τα κενά στη δασοπροστασία, όταν δηλαδή το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει το αυτονόητο, την σταδιακή δηλαδή απορρόφησή μας για να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο Πυροσβεστικό Σώμα όπου και αν αυτό αποφασίσει να μας τοποθετήσει ανά την Ελλάδα.

Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε «κοινωνικούς αυτοματισμούς» και οι πρώτοι που υποστηρίζουμε στα πλαίσια της νομιμότητας και της ισότητας την σταδιακή απορρόφησή μας λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.

Με βάση τα ανωτέρω θέλουμε να τονίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα είναι απαράδεκτη και εγκληματική από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ειδικά του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κάθε πράξη ή πολλώ μάλλον παράλειψη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μη άμεση υλοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας σε διορισμό ήδη από εφέτος και μέχρι τη λήξη ισχύος του πίνακά μας, του χρόνου το Δεκέμβριο.

Το κράτος δικαίου, η αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προτάσσονται και να προστατεύονται έμπρακτα από τους κυβερνώντες και καθορίζοντες τις ζωές ημών και των παιδιών μας.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι εμείς θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημά μας με κάθε νόμιμο μέσο, δεν αρκούμαστε σε ευχολόγια και καλές προθέσεις, αλλά ζητούμε πράξεις και άμεση λύση του αδιεξόδου στο οποίο χωρίς ευθύνη μας έχουμε περιέλθει.    

Αντίκλητό μας ορίζουμε τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μας κ. Ηλία Δ. Κολλύρη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News