default-image

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές κηπευτικών με τιμές - "ψίχουλα"

Κρήτη
Αυξήθηκαν οι εξαγωγές κηπευτικών με τιμές - "ψίχουλα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως η χειρότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων είναι η φετινή για τους καλλιεργητές κηπευτικών στο Τυμπάκι, αφού παρότι η ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού είναι κάτι παραπάνω από αυξημένη, οι τιμές βρίσκονται στο ναδίρ καταγράφοντας σχεδόν αρνητικό ρεκόρ.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες η αυλαία πέφτει για τις πρώιμες θερμοκηπιακές καλλιέργειες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Γιώργο Ντισπυράκη παρότι οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν περίπου κατά 20% οι τιμές ήταν κυριολεκτικά εξευτελιστικές ειδικά στα αγγούρια.

«Έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε μία χρεωκοπημένη χώρα και απαιτούν τιμές - ψίχουλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντισπυράκης μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα της "ΚΡΗΤΗ TV".

Σύμμαχος των παραγωγών στάθηκε ο καιρός, αφού το γεγονός ότι σχεδόν από το Γενάρη οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές και σχεδόν καλοκαιρινές τους επέτρεψε να καλλιεργήσουν πρώιμα πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και να εξισορροπήσουν την κατάσταση εξαιτίας των χαμηλών τιμών.

«Για φέτος ίσα που θα καλύψουμε το κόστος της καλλιέργειας, ελπίζουμε μόνο πως το γεγονός ότι παραμείναμε στις ξένες αγορές θα μας αποζημιώσει τα επόμενα χρόνια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News