default-image

8 χρόνια στο Βρετανό για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό της Τσέλσι

Κρήτη
8 χρόνια στο Βρετανό για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό της Τσέλσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών με αναστολή, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, επέβαλε χθες στο νεαρό Βρετανό, που κατηγορείται για το θάνατο της 22χρονης φίλης του Τσέλσι Χάιντμαν πριν από τρία χρόνια στα Μάλια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Η απόφαση βγήκε αργά χθες το βράδυ, με το δικαστήριο να αλλάζει την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η δεύτερη μέρα της δίκης χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντασης και συγκίνησης. Δύο επιστολές που διαβάστηκαν στο δικαστήριο ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν έντονες αντιδράσεις τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και του κατηγορουμένου. Η πρώτη, την οποία υπέγραφε μία κοπέλα ονόματι Τζέσι, εμφάνιζε τον κατηγορούμενο ως ένα άτομο ιδιαίτερα βίαιο και ζηλιάρη, ενώ υποστήριζε μάλιστα ότι ήταν παρούσα την ημέρα του ξυλοδαρμού της αδικοχαμένης Τσέλσι. Η δεύτερη ήταν ανώνυμη και υποστήριζε ότι ο πατέρας του νεαρού Βρετανού είχε παραδεχτεί σε τρίτους κατά το παρελθόν ότι ο γιος του είχε χτυπήσει την Τσέλσι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, διατυπώθηκαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των δύο επιστολών από την οικογένεια του νεαρού Βρετανού, με τους γονείς του να μιλούν για προσπάθεια συκοφάντησης του παιδιού τους. Λίγο νωρίτερα, συγκίνηση προκάλεσε το γράμμα της μητέρας της Τσέλσι προς τον κατηγορούμενο ενώ εκείνος ήταν στη φυλακή, το οποίο επίσης διαβάστηκε χθες στο ακροατήριο. «Η κόρη μου είναι πια ένας άγγελος... Ζει μακριά. Εσύ οφείλεις, στη μνήμη της, να πεις τι πραγματικά συνέβη», έγραφε, μεταξύ άλλων, στο γράμμα η μάνα.

Υπενθυμίζεται πως, όπως γράψαμε και χθες, το πόρισμα της ιατροδικαστού Ελπίδας Σπανουδάκη για το θάνατο της Τσέλσι ήταν καταπέλτης. Σύμφωνα με αυτό, ο θάνατός της δεν ήταν ατύχημα, αλλά προκλήθηκε από χτύπημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News