Κρήτη

Παραπληγικός με αυτόματη BMW φέρεται να εξαπατούσε το ΙΚΑ!

Μια απίστευτη ιστορία απάτης, σύμφωνα με την αστυνομία ξετυλίχθηκε σήμερα στο ΙΚΑ. 37χρονος παραπληγικός κατηγορείται ότι είχε καταφέρει με πλαστά τιμολόγια να καρπωθεί παράνομα χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ Ηρακλείου. Στην επ' αυτοφόρω σύλληψή του στο πάρκινγκ του Ιδρύματος προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Πως στήθηκε το "κόλπο"

Ο 37χρονος φέρεται να αγόραζε καθετήρες έναντι 55,10 ευρώ, αντέγραφε με ηλεκτρονικό τρόπο (σκάναρε) τα τιμολόγια στον υπολογιστή του σπιτιού του και ανέβαζε το ύψος του κόστους στα 619,55. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό χωρίς το ΣΔΟΕ - που ξεκινά έρευνα από αύριο για παλαιότερα τιμολόγια - ο 37χρονος το τελευταίο διάστημα φέρεται να είχε αποσπάσει 4.000 ευρώ.

Ο εν λόγω ασφαλισμένος λάμβανε από το ΙΚΑ και αρχής γενομένης από το 2005 το ποσό των χιλίων ευρώ. Προφανώς, όμως, δεν ήταν αρκετά και γι' αυτό το λόγο έρχεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και τις επόμενες ημέρες θα ερευνηθεί πλήρως και όλο ο φάκελος της υπόθεσης και το παρελθόν του.

Το λάθος οδήγησε στη σύλληψη

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά από ένα λάθος.

Ο 37χρονος φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε, καθώς στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αντιγραφής των τιμολογίων δε γνώριζε ότι σύμφωνα με τη συμβολοσειρά σήμανσης που υπάρχει στο κάτω μέρος των τιμολογίων, οι  ψευδείς αριθμοί που καταχωρούσε αντιστοιχούσαν σε μαστιχοπαραγωγούς!

Έτσι έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας και οδηγήθηκε στη σύλληψη.

Σχόλια