default-image

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Δήμο Φαιστού

Κρήτη
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Δήμο Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στις Καμάρες της Δημοτικής ενότητας Τυμπακίου.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε χθες 26 Μαΐου 2013 ο Δήμος Φαιστού για τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στις Καμάρες της Δημοτικής ενότητας Τυμπακίου συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μετά τις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε τους ηρωικούς κατοίκους αυτού του τόπου που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, τους Καμαριανούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα αλλά και τους ομήρους - Καμαριανούς που έπνιξαν οι γερμανοί κατακτητές βυθίζοντας το πλοίο  Τάναϊς. Για την εγκληματική ενέργεια καταβύθισης του πλοίου Τάναϊς έχουμε ήδη υποβάλλει ερώτηση στην ελληνική βουλή στις 14/9 /2012. Στέλνουμε λοιπόν το μήνυμα στη Γερμανία ότι πρέπει να καταβάλει άμεσα τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες αμάχους στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News