default-image

Ένταση από συγγενείς της νεκρής εγκύου: "Πάτε να τους βγάλετε αθώους"

Κρήτη
Ένταση από συγγενείς της νεκρής εγκύου: "Πάτε να τους βγάλετε αθώους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απανωτές διακοπές σημαδεύουν την ακροαματική διαδικασία στη δίκη για το θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη και του εμβρύου που κυοφορούσε, καθώς η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων αποτελεί κόκκινο πανί για το σύζυγο και τους συγγενείς της άτυχης. Επτά γιατροί και δυο νοσηλεύτριες κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι ότι άφησαν ουσιαστικά αβοήθητη την άτυχη γυναίκα η οποία είχε βεβαρυμμένο ιστορικό και υπέστη ρήξη μήτρας στο Βενιζέλειο όπου σε ημέρα εφημερίας είχε απομείνει μόνο ένας ειδικευόμενος μαιευτικής καθώς ο διευθυντής της κλινικής απουσίαζε και η αναπληρώτρια του έδινε τηλεφωνικά συμβουλές από το σπίτι της. Στο εδώλιο κάθεται και η γιατρός που την παρακολουθούσε καθώς κατηγορείται πως ενώ γνώρισε τη βαρύτητα του περιστατικού δεν βρέθηκε στο πλευρό της, προκειμένου έστω να κινητοποιήσει τους υπευθύνους της κλινικής.

Με την κατάθεση του συζύγου της Μαρίας Βουλγαρίδη ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.

«Η Μαρία ήταν σε άσχημη κατάσταση από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο», τόνισε φορτισμένος ο σύζυγος.

«Όλοι ενημερώθηκαν για το βεβαρημένο ιστορικό της εγκύου. Ο διευθυντής έφυγε, δε φρόντισε να υπάρχει κανένας αντικαταστάτης και ενημερωνόταν τηλεφωνικά από τους ειδικευόμενους».

Η άτυχη έγκυος.

Ένταση και διακοπή στη δίκη

Η διαδικασία διεκόπη όταν κλήθηκε να καταθέσει η αδερφή της άτυχης 33χρονης εγκύου. Ο συνήγορος της ιδιώτη γιατρού που είχε η άτυχη Μαρία, υπέβαλλε ερωτήσεις στην αδερφή  της αδικοχαμένης κοπέλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε η αδερφή τι άλλο θα μπορούσε να πράξει από την πλευρά της η γιατρός με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

«Πάτε να τους βγάλετε αθώους»

Νέα διακοπή στη δίκη το μεσημέρι. Οι συγγενείς της εγκύου αντέδρασαν έντονα στις ερωτήσεις των συνηγόρων του διευθυντή της μαιευτικής οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

«Η άμεση καισαρική θα είχε σώσει και τις δυο ζωές», φώναζαν μέσα στην αίθουσα ο σύζυγος και η πεθερά της άτυχης εγκύου αναγκάζοντας τον πρόεδρο να διακόψει και πάλι τη διαδικασία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δέχτηκαν φραστικά πυρά και εκτός της αίθουσας. «Πάτε να τους βγάλετε αθώους», «δεν θα έπρεπε να έχουν καν δικηγόρο, να καταδικαστούν όλοι, όλοι φταίνε», φώναζαν οι συγγενείς.

Οι συγγενείς της άτυχης Μαρίας.

Η υπόθεση

Η πολύκροτη υπόθεση με το χαμό της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, στις 28 Απριλίου του 2009, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης και προκάλεσε πολλές αναταράξεις στο χώρο της υγείας του νησιού, αφού η οικογένεια απέδιδε και αποδίδει ευθύνες στον τότε διευθυντή της κλινικής που δεν βρισκόταν στη θέση του το μοιραίο βράδυ, ενώ έκανε λόγο και για μια σειρά από παραλείψεις.

Ο δικηγόρος και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Θεοδοσάκη.

Συγκλονισμένος ο σύζυγος της άτυχης εγκύου.

Στο εδώλιο

Κατηγορούμενοι είναι επτά γιατροί και δύο μαίες, οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονία από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Ελλη Κοκάλη-Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News