Κρήτη

Νέα παρέμβαση Κουράκη για τις Τοπικές Αρχές και Κοινωνίες

Στην παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  στο 2ο Θέμα που συζητήθηκε  στην συνεδρίαση της CEMR (Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λισαβόνας  σχετικά με τις :

«Μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Πρόγραμμα Συγκριτικής Αξιολόγησης στις Τοπικές Οικονομίες

Ιδιαίτερα στη σοβαρή οικονομική δυσχέρεια των Τοπικών Αρχών σε χώρες όπως, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία,» τόνισε ότι :

¨Η κρίση πλήττει περισσότερο της χώρες του Νότου, τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, οι Εθνικές αρχές μειώνουν τους θεσμοθετημένους πόρους παρά τις αρμοδιότητες που μεταφέρουν συνεχώς.

Οι Τοπικές Αρχές όμως στηρίζουν στην δύσκολη αυτή συγκυρία τους πολίτες με κοινωνικές δράσεις και δομές ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης αφού τόνισε ότι η κατάσταση είναι οριακή για τις Τοπικές Αρχές και τους πολίτες και έθεσε το ερώτημα για το ποια μέτρα θα λάβει το Συμβούλιο της Ευρώπης για την στήριξη τους.

Οι εκπρόσωποι του Συμβούλιου της Ευρώπης ενημέρωσαν ότι τον ερχόμενο Ιούνιου στο Στρασβούργο θα ανακοινωθούν σχετικές πρωτοβουλίες για το πώς θα ξεκινήσει η αξιολόγηση πιλοτικά σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Σχόλια