default-image

Σε 3 χωριά εθελοντές γιατροί με το Πανεπιστήμιο των Ορέων

Κρήτη
Σε 3 χωριά εθελοντές γιατροί με το Πανεπιστήμιο των Ορέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

     Συνεχίζει με ενθουσιασμό και δύναμη, τις αποστολές του το Πανεπιστήμιο των Ορέων και στην επόμενη εξόρμησή του, θα επισκεφθεί το Δήμο Γόρτυνας, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

     Όλες οι ομάδες των  εθελοντών καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, των ιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών. Μια μεγάλη ομάδα από περίπου 50 ανθρώπους γεμάτους γνώση, πίστη και αγάπη για τον τόπο.Σύμφωνα με ανακοίνωση:

     "Η εξόρμηση θα γίνει στα χωριά Γέργερη, Νύβριτος και Πανασσός, όπου θα εξετασθούν από τις ομάδες των καθηγητών ιατρών, γέροντες, παιδιά και αναξιοπαθούντες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η καινοτόμος δράση της Αλληλοδιδασκαλίας, μεταξύ των μαθητών του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και του Δημοτικού σχολείου Γέργερης.

    Τα Καφενεία των Ορέων, για γυναίκες και άνδρες θα λειτουργήσουν με συζητήσεις και αναλύσεις θεμάτων που αφορούν στην γλώσσα, στην ιστορική συνείδηση, στην αξία του χειροποίητου, στην ιερή Τέχνη της Υφαντικής, στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, καθώς επίσης και  για θέματα σχετικά με την τοπική οικονομία μικρής κλίμακας, την σχέση με την γη μας, την κτηνοτροφία, τα μοναδικά προϊόντα του Τόπου.

     Σε ένα Τόπο όπου… "οι άνθρωποι ήξεραν ότι θα πεθάνουν, έσκαβαν όμως τη γη για τους επερχόμενους, αλλά ίσως και για τη γη την ίδια.

     Ήξεραν ότι οποιαδήποτε "ισχύ" κι αν είχαν, η ισχύς αυτή δεν θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα, αν αυτοί δεν υπάκουαν στις εποχές, αν δεν πρόσεχαν τους ανέμους, αν δεν σέβονταν την ευμετάβλητη Μεσόγειο, αν δεν έκοβαν τα δέντρα την ώρα που έπρεπε και αν δεν άφηναν στο μούστο, τον καιρό που του χρειαζόταν για να βράσει.

     Δεν σκέφτονταν με όρους απειρότητας - ίσως και να μην καταλάβαιναν και την έννοια της λέξης - όμως δρούσαν, ζούσαν και πέθαιναν σ' ένα χρόνο αληθινά χωρίς τέλος".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News