default-image

Στο Ρέθυμνο το 1ο Συμπόσιο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών

Κρήτη
Στο Ρέθυμνο το 1ο Συμπόσιο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Σύγχρονες Τάσεις, Προβλήματα και Προοπτικές". Το τριήμερο Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στο Ρέθυμνο, από 28 έως 30 Μαΐου 2013.

Στις εργασίες του Συμποσίου θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις, τόσο διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Κύπρο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Νότια Αφρική, Αίγυπτο, κ.λπ.), όσο και έλληνες εισηγητές προερχόμενοι από 10 συνολικά Πανεπιστήμια.

Το θέμα της Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών στον σύγχρονο κόσμο αποτελεί στις μέρες μας ένα από τα πλέον επίκαιρα θέματα στην Ελλάδα και διεθνώς. Για το λόγο αυτό διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι μελετητές καταθέτουν την εμπειρία τους, τις γνώσεις και τις έρευνές τους οι οποίες αποτελούν ένα επίκαιρο και σημαντικό πεδίο προβληματισμού και συζητήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης του σύγχρονου εκπαιδευτικού στον κόσμο.

Οι επιλεγμένες εισηγήσεις ελλήνων και ξένων ερευνητών επιμερίζονται σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες: η πρώτη αφορά στην εκπαίδευση και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στον σύγχρονο κόσμο, στη δεύτερη θίγονται ζητήματα αναφορικά με τον επαγγελματισμό και την έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών και η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει, θέματα αξιολόγησης, επιμόρφωσης, πρακτικής άσκησης των εκπαιδευτικών καθώς και ενταξιακά ζητήματα.

Για να διευκολυνθούν οι σύνεδροι στην παρακολούθηση των εργασιών του Συμποσίου θα υπάρχει σύστημα αυτόματης μετάφρασης με τη χρήση ακουστικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News