default-image

"Υπάρχουν 10 περιοχές με μεγαλύτερα αποθέματα" (ηχητικό)

Κρήτη
"Υπάρχουν 10 περιοχές με μεγαλύτερα αποθέματα" (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες εντυπωσιακές ανακοινώσεις από τον επιστήμονα, γεωπολιτικό αναλυτή και μέλος της Επιτροπής σύνταξης του φακέλου της Ελληνικής ΑΟΖ και των ενεργειακών αποθεμάτων Νίκο Λυγερό στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Η Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης, είπε ο κ. Λυγερός, δημιουργεί κεκτημένο για αυτοδύναμη πολιτική στους ενεργειακούς πόρους των χωρών μελών της Ε.Ε. που χαρακτηρίζονται πλέον και Ευρωπαϊκοί με ότι συνεπάγεται για το γεωστρατηγικό πλαίσιο των ΑΟΖ των χωρών μελών της Ε.Ε.

Ο κ. Λυγερός ανακοίνωσε ότι μετά την τεχνολογική πρόοδο των Ιαπώνων εκτός από τα συμβατικά αποθέματα υδρογονανθράκων μπαίνουν στο τραπέζι και το απόθεμα υδριτών, το οποίο στο χώρο της Ελλάδας είναι πλούσιο παρότι ακόμα δεν έχει μετρηθεί.

Όπως αποκάλυψε, ενώ αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις το Σεπτέμβριο για τις έρευνες των οδηγών και νότια της Κρήτης στην πράξη ήδη οι χάρτες των ερευνών αγοράζονται από μεγάλους κολοσσούς όπως η total ή η mobil.

Αυτή τη στιγμή πρόσθεσε, μιλάμε για δέκα τουλάχιστον κορυφαίες περιοχές ενεργειακών αποθεμάτων στην Ελλάδα με ποσότητες μεγαλύτερες ακόμα και από αυτές που εμείς εκτιμούσαμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News