default-image

Πράσινο φως για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

Κρήτη
Πράσινο φως για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη σήμερα από τον υπ. Παιδείας το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου, ολοήμερου 12θέσιου δημοτικού σχολείου Γαζίου, το οποίο θα διαθέτει και επιπλέον τμήμα ένταξης για παιδιά. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία φέρνει πιο κοντά την κατασκευή του σχολείου, για το οποίο έχει ήδη αγοραστεί το οικόπεδο από ίδια έσοδα του δήμου και οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης έχει δεσμευτεί να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Για το σημαντικό αυτό έργο, η δημοτική αρχή έχει ήδη ολοκληρώσει ορισμένες από τις απαραίτητες μελέτες ενώ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο αυτών.

Η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και να δώσει στους μικρούς μαθητές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πραγματικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3 περίπου στρεμμάτων στην οδό Ελευθερίας, θα περιλαμβάνει - εκτός από τις διδακτικές αίθουσες και τους χώρους των καθηγητών - γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών, Η/Υ, ξένων γλωσσών και αισθητικής αγωγής, δυο υπαίθρια γήπεδα, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, χώρους φαγητού, ιατρείο, αναρρωτήριο, χώρο στάθμευσης, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, πολλούς βοηθητικούς χώρους, ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο σε ΑμεΑ. Το συνολικό εμβαδόν του νέου δημοτικού σχολείου υπερβαίνει τα 2.100 τ.μ. και θα φιλοξενεί 300 μαθητές.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε: «Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα πραγματοποιήθηκε. Όπως γνωρίζεται, στο Μαλεβίζι καταγράφουμε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης του πληθυσμού. Εφέτος, η αύξηση στα δημοτικά της περιοχής αγγίζει το 100%, έναντι 60% που ήταν πέρυσι! 1 παιδί φεύγει για το γυμνάσιο, 2 έρχονται στην Α' τάξη! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου, ολοήμερου δημοτικού σχολείου, ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την σημαντική συμβολή του στην αγορά του οικοπέδου, αλλά και για τη δέσμευσή του για την ένταξη της κατασκευής του σχολείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για το εντονότατο ενδιαφέρον που έχει δείξει για την υλοποίηση αυτού του έργου και φυσικά, τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας που για μια ακόμα φορά, υπερέβαλαν εαυτούς για να αντεπεξέλθουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News