default-image

Ντ. Μαρούδα: στόχος η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βιας (Ηχητικό)

Κρήτη
Ντ. Μαρούδα: στόχος η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βιας (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατήρτισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ως νομοπαρασκευαστικά άρτιο φέρεται να αντιμετωπίστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη από τα μέλη της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής.

Οι νομικοί που απαρτίζουν την επιτροπή αποφάνθηκαν ότι δεν έχει συνταγματικά κωλύματα, ωστόσο φέρονται να επισήμαναν πως θα πρέπει να αποσαφηνιστούν ορισμένοι σημαντικοί όροι, όπως «μίσος», «γενοκτονία», «εθνότητα» κ.ά.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έδωσε εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα της καμπάνες επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες.

Η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες», με το οποίο «αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης».

 Η ουσία δεν είναι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής αλλά η αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας, είπε σήμερα στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη η Δικηγόρος και μέλος Διεθνών Επιτροπών γύρω από το Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ντανιέλα Μαρούδα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News