default-image

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τους αγώνες πόλης

Κρήτη
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τους αγώνες πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση της  Οργανωτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για τη διοργάνωση του «RUN GREECE» (αγώνες πόλης) τον Ιούνιο στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μια διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ,  που θα φιλοξενηθεί σε 5 πόλεις της Ελλάδας και περιλαμβάνει: Αγώνες 5χλμ, 10χλμ,  και παιδιών 600-1.200μ.  

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Στην πρώτη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές των αγώνων  που  θα συμβαδίζουν με την  φιλοσοφία  του Ημιμαραθώνιου  της Αθήνας, θα υπάρχουν δηλαδή  επίσημη χρονομέτρηση και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, θα πρόκειται για ανοιχτούς αγώνες, με δικαίωμα συμμετοχής όλων των πολιτών, με σκοπό «Να γνωρίσει κάθε επισκέπτης, κάθε συμμετέχων, την πόλη του Ηρακλείου τρέχοντας!» .

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης  «Είναι ένα πολύ σημαντικό, ξεχωριστό   αθλητικό γεγονός, που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό κλασικό αθλητισμό, και συγχρόνως θα προβάλλει ολόκληρο το νησί μας.  Στόχος μας η καθιέρωση του, ως μια γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού στον τόπο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ για την πρωτοβουλία του, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές για την άριστη συνεργασία που υπάρχει».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές, τις διαδρομές, οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες,  και μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης  www.run-greece.gr.

Στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων συμμετέχουν: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Διεύθυνση  Α/θμιας & β/θμιας εκπαίδευσης,  Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, ΟΛΗ, Πυροσβεστική Ν. Ηρακλείου,  ΕΚΑΒ Κρήτης, Λιμεναρχείο Ηρακλείου, Τροχαία Ηρακλείου, ΣΕΑΠ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Τμήμα Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης,  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου,   Επιμελητήριο Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News