default-image

Εύσημα στους αστυνομικούς για την υπόθεση του 12χρονου  

Κρήτη
Εύσημα στους αστυνομικούς για την υπόθεση του 12χρονου  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δημόσια αναγνώριση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια των αστυνομικών που συμμετείχαν στην προσπάθεια εντοπισμού του 12χρονου αγοριού από τη Ρωσία, τη διάσωση του παιδιού, όσο  τη σύλληψη και την ομολογία του 20χρονου δράστη εκφράζει με μήνυμά του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης.

Ο υποστράτηγος Παραβολιδάκης εξαίρει την ομαδική προσπάθεια, τη μεθοδικότητα που οδήγησε στην εντός ελάχιστων ωρών στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, όσο και την αυτοθυσία των αστυνομικών του Τμήματος Χερσονήσου και του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι μάλιστα όπως αποδείχτηκε αργότερα έθεσαν εαυτούς σε κίνδυνο.

Αναλυτικά η δήλωση του υποστράτηγου Μανόλη Παραβολιδάκη αναφέρει:

«Με αφορμή την εξιχνίαση σοβαρής ποινικής υπόθεσης που αφορά περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, κλοπής και παράβασης του νόμου περί όπλων, σε βάρος 12χρονου ανήλικου υπηκόου Ρωσίας, πράξεις που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες χθες (14-5-2013) σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή Ανισαρά δήμου Χερσονήσου και την άμεση σύλληψη του 20χρονου Ολλανδού δράστη, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ειδεχθές και πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κρήτης, καταφέρατε να τη διαλευκάνετε πλήρως, σε διάστημα ωρών, με άξονα τη μεθοδικότητα και τη συλλογική προσπάθεια. Δείξατε έμπρακτα ότι διακατέχεστε από ήθος, επαγγελματική ευσυνειδησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επιδείξατε την αφοσίωση και την αυταπάρνηση με την οποία εργάζεστε, διατεθειμένοι να προσφέρετε βοήθεια, όποτε αυτή σας ζητηθεί.  Η επιτυχία αυτή κατέδειξε ότι ο "Αστυνομικός", παρά τις δυσκολίες του σήμερα, βρίσκεται ουσιαστικά στο πλευρό του πολίτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News