Κρήτη

Παγκρήτιο συλλαλητήριο των επιτροπών ειρήνης στα Χανιά

Κάλεσμα του ΚΚΕ Επιτροπής Κρήτης προς τους κρητικούς  να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης την Κυριακή 19 Μαΐου, με προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην Πλ. Αγοράς.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται:

''Το ΚΚΕ καταδικάζει τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας που συνιστούν νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ενάντια στο συριακό λαό. Η επέμβαση αυτή τροφοδοτεί πολύπλευρα τη δολοφονική δραστηριότητα των αποκαλούμενων αντικαθεστωτικών ομάδων και ενισχύει τον κίνδυνο άμεσης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας και του Ιράν.

Το στόχο αυτό της απροκάλυπτης στρατιωτικής επέμβασης υπηρετεί και η σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα "περί χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία", που αμφισβητείται και θεωρείται αβάσιμη ακόμα και από δικούς τους μηχανισμούς. Γεγονός είναι πως η χρησιμοποίηση ψευδών στοιχείων και προσχημάτων είναι προσφιλής μέθοδος του ιμπεριαλισμού για να διαμορφώνει το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις, όπως έγινε στους πολέμους κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης.

 Το ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, όχι μόνο υιοθετεί τα προσχήματα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Επιπλέον, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι, για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, η πολιτικό-στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ποικιλοτρόπως στηρίζουν τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράν.

 Συνολικά, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή γίνονται συνεχώς πιο επικίνδυνες. Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τη διεκδίκηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου ενέχουν κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που για άλλη μια φορά, πιστή στις δεσμεύσεις στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να προσφέρει τις επιπλέον «διευκολύνσεις» που της ζητήθηκαν στη βάση της Σούδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο οι Αμερικανοί ζήτησαν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθμεύσουν στη στρατιωτική βάση της Σούδας 20 μαχητικά αεροσκάφη, 6 αεροπλάνα τύπου «KC - 135», ικανά για ανεφοδιασμό μαχητικών στον αέρα, και 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Όπως σημείωναν διπλωματικοί κύκλοι, το αίτημα των ΗΠΑ «είναι δεδομένο ότι θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο ελληνικός λαός επιβάλλεται να είναι σε ετοιμότητα, να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της.

Σχόλια