default-image

Κύκλωμα εξαπατά ξενοδόχους της Κρήτης

Κρήτη
Κύκλωμα εξαπατά ξενοδόχους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κύκλωμα που λυμαίνεται το χώρο του τουρισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει εξαπλώσει τα "πλοκάμια" του τις τελευταίες μέρες και στην Κρήτη. Άτομα που επικαλούνται τη συνεργασία τους με φορείς τουρισμού όπως ο ΕΟΤ, αλλά και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, καταφέρνουν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ξενοδόχους που πείθονται να ενταχθούν σε προγράμματα τουρισμού, τα οποία όπως αποδεικνύεται είναι "μαϊμού".

Τα πρώτα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε επιχειρήσεις του Αργοσαρωνικού, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, ενώ στο νομό Λασιθίου ένας επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού φαίνεται να πείστηκε από τις υποσχέσεις καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για να ενταχθεί το ξενοδοχείο - σε ανύπαρκτο όπως διεφάνη - πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού.

Επίσης η ίδια ομάδα προσέγγισε δύο τουλάχιστον ακόμα επιχειρηματίες οι οποίοι όμως άμεσα ενημέρωσαν την Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου η οποία ζήτησε περισσότερες πληρορφορίες από τον ΕΟΤ, για να διαπιστώσει τελικά ότι η σπείρα, επικαλούμενη τουριστικούς φορείς όπως τον ΕΟΤ, κατάφερνε να αποσπά χρήματα.

Σε επίπεδο Κρήτης οι "μαϊμού" συνεργάτες τουριστικών φορέων επικαλούνταν κυρίως προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού ζητώντας από τους ξενοδόχους χρηματικά ποσά μέχρι και 5.000 ευρώ, έτσι ώστε να ανοίξει η διαδικασία για την ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στα ανύπαρκατα προγράμματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών ζητώντας να ενημερώνεται για τέτοια περιστατικά με αφορμή τα κρούσματα που υπήρξαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΕΟΤ.

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News