default-image

"Βιάζεται" 7 χρόνια θύμα του "δράκου" των Αγίων Αποστόλων

Κρήτη
"Βιάζεται" 7 χρόνια θύμα του "δράκου" των Αγίων Αποστόλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γολγοθάς δίχως τέλος για τα θύματα του "δράκου" των Αγίων Αποστόλων. Του Αλβανού που το καλοκαίρι του 2006 σκόρπισε τον τρόμο βιάζοντας και κακοποιώντας 15 γυναίκες. Χθες επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων (υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 25 ετών), ωστόσο για μία ακόμη φορά, η τρίτη συνεχόμενη, η δίκη αναβλήθηκε.

Αιτία; Η μη έγκαιρη μεταγωγή του στα Χανιά από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου εκτίνει την ποινή του. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου του 2013.

Έξι μήνες επιπλέον ταλαιπωρίας περιμένει, λοιπόν, τα 7 από τα θύματα του, που βρήκαν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν. Έξι μήνες επιπλέον στα ήδη επτά χρόνια ταλαιπωρίας, όπου, όπως καταγγέλλουν στη "Ν.Κ.", εξακολουθούν να βιάζονται ψυχικά, ηθικά και οικονομικά. Ένα από τα θύματά του, τα στοιχεία της οποίας έχουμε στη διάθεσή μας αλλά για λόγους δεοντολογίας δε δημοσιοποιούμε, μίλησε στην εφημερίδα μας κάνοντας λόγο για νομικά τερτίπια με τα οποία επιχειρείται να "μπει στο αρχείο" μια υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Αγίων Αποστόλων αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο. Με καταγωγή από την πρωτεύουσα έχει υποχρεωθεί τρεις φορές (το 2011, το 2012 και χθες) να ταξιδέψει στα Χανιά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

«Δεν αντέχω άλλη αναβολή. Έχω εξαντληθεί και ψυχολογικά και οικονομικά. Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται η δίκη και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Πώς είναι δυνατόν από "λάθος" να μη γίνει η μεταγωγή του δράστη στα Χανιά; Γιατί πρέπει να υποχρεώνομαι να κατεβαίνω διαρκώς στα Χανιά και να περνάω αυτήν την ταλαιπωρία; Ψυχική και οικονομική; Να πληρώνω το δικηγόρο μου, τα παράβολα, τα μεταφορικά, τη διαμονή. Είμαι άνεργη. Κάθε ταξίδι στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Πρέπει να γίνω ζητιάνα; Να βγω στους δρόμους και να ζητιανεύω;».

Όπως μας εξηγεί μάλιστα, οι περισσότερες από τις κοπέλες που είχαν πέσει στα χέρια του αδίστακτου βιαστή ήταν αλλοδαπές που τότε ζούσαν και εργάζονταν στους Αγίους Αποστόλους. Η ανεργία όμως και η οικονομική κρίση έχει υποχρεώσει τις περισσότερες από αυτές να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Αποτέλεσμα, χθες να εμφανιστούν στο δικαστήριο μόλις τρεις από τις συνολικά 7 κοπέλες που τον έχουν καταγγείλει.

«Δεν ξέρω τι επίπτωση μπορεί να έχει αυτό στην υπόθεση. Οι περισσότερες κοπέλες ζουν στο εξωτερικό. Δεν έχουν ούτε το κουράγιο ούτε τα χρήματα να πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα. Χθες στο δικαστήριο εμφανιστήκαμε μόνο τρεις. Δεν ξέρω αν αυτό αποδυναμώσει την υπόθεσή μας και τελικά μειωθεί η ποινή», τονίζει με αγανάκτηση ξαναλέγοντας: «Δε σηκώνει άλλη αναβολή. Στις 14 του Νοέμβρη η έφεση πρέπει να εκδικαστεί. Βέβαια το ίδιο πιστεύαμε και σήμερα, αλλά τελικά για μία ακόμη φορά δεν μπήκε η τελεία που περιμέναμε».

Στο πλευρό των θυμάτων του "δράκου" των Αγίων Αποστόλων, δίνοντας το "παρών" στη δίκη, έδωσε χθες και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου απευθύνοντας κάλεσμα σε όσες γυναίκες υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία να μη διστάζουν να μιλήσουν. Υπενθυμίζεται πως το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στο Ηράκλειο βρίσκεται στην οδό Στενημάχου 3, ενώ το τηλέφωνό του, 2810/341.387, λειτουργεί σε συνεργασία με την πανελλαδικής εμβέλειας 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Η φρικιαστική δράση του

Ο κατηγορούμενος που το 2006 ζούσε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων επέλεγε ως θύματα των αρρωστημένων ορέξεών του νεαρές κοπέλες. Οι κινήσεις του ήταν καλά σχεδιασμένες. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και αφού παραμόνευε την κάθε τους κίνηση, έβρισκε πάντα την κατάλληλη ευκαιρία για να επιτεθεί. Αφού τις χτυπούσε άγρια σε σημείο που οι κοπέλες έφταναν στη λιποθυμία, τις βίαζε και στη συνέχεια τις άφηνε αιμόφυρτες στην τύχη τους.

Το τέλος της δράσης του ήρθε όταν προσπάθησε να "προσεγγίσει" ένα ζευγάρι σε παραλία των Αγίων Αποστόλων με σκοπό να βιάσει την κοπέλα. Τα σχέδιά του στράβωσαν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα κρατητήρια. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αρρωστημένης δράσης του. Κατά την απολογία του, πάντως, το 2006 όπου πρωτόδικα δικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης, ο δράστης υποστήριξε πως δε θυμάται να έχει κάνει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, κάνοντας λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.

Της Όλγας Μανιουδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News