Κρήτη

Σαμαράς σε Κινέζους: "Θα κάνουμε την Κρήτη αεροπορικό κόμβο"

Για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του  από την μακρινή Κίνα για τα σχέδια του αναφορικά με το διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου και καλεί τους Κινέζους να επενδύσουν στο έργο αυτό χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως ένα μεγάλο αεροπορικό κόμβο που θα συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

«Είμαστε στην διαδικασία συζήτησης σχεδίων για την κατασκευή ενός μεγάλους αεροπορικού κόμβου από την Κίνα στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική με βάση το Ελληνικό νησί της Κρήτης».

Ο πρωθυπουργός σε ανώτερο μάλιστα πολιτικό επίπεδο κάνει σαφέστατη αναφορά και στα λιμάνια της Κρήτης με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Τυμπακίου να είναι ζωντανό από πλευράς Κίνας.

«Σε δύσκολες εποχές η COSCO έκανε μία σημαντική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, τώρα μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση της χώρας και να επενδύσει στα λιμάνια της Κρήτης, όπως και στο αεροδρόμιο της Αθήνας», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Πάντως, οι δηλώσεις Σαμαρά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ ανοίγουν νέους ορίζοντες για το μεγάλο επενδυτικό έργο, το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου που εδώ και χρόνια οι Κρητικοί βλέπουν να έχει βαλτώσει

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη γεωστρατηγική θέση της χώρας που αφήνει περιθώριο γεωπολικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, ωστόσο λόγω της θέσης της διαδραμματίζει σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, είπε και ευχαρίστησε τους Κινέζους για τη μέχρι τώρα βοήθειά τους.

Σχόλια