default-image

Η Κρήτη ανά την υφήλιο με δύο νέα spot της Περιφέρειας

Κρήτη
Η Κρήτη ανά την υφήλιο με δύο νέα spot της Περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο νέα βίντεο που προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την φιλοξενία και τις αρετές κάθε Κρητικού δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης  για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης μέσα από την τουριστική καμπάνια "Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!" (Incredible Crete: Surprisingly yours!) δημιούργησε. Τα δύο βίντεο  "Incredible History" & "Incredible Hospitality", που έχουν την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης, φιλοδοξούν να κερδίσουν την καρδιά κάθε επισκέπτη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη τα δυο spot άρχισαν να προβάλλονται διεθνώς από τα social media, την ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά και το κορυφαίο κανάλι Travel channel, "μαγνητίζοντας" το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο μινωικός πολιτισμός, ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη, γεννήθηκε και ήκμασε στην Κρήτη και όλα τα σημαντικά ευρήματα του που βρίσκονται στο νησί αποτελούν πόλο έλξης αλλά και πηγή υπερηφάνειας. Η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του κρητικού λαού δεν μπορούν να μην αποτελέσουν ένα από τους σημαντικούς λόγους  για τον οποίο κάποιος όχι μόνο θα επισκεφθεί τον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει στενούς δεσμούς με το νησί μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερή στο όραμα της: «Μια ενιαία Κρήτη, νησί πρότυπο και πόλος έλξης για τουρισμό και επενδύσεις», χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την προβολή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας. Αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοποριακές ιδέες. Συνεργάζεται με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και διεκδικεί την θέση που της αναλογεί στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τα δύο spot αυτά είναι ένα «εισιτήριο» για ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Κρήτη που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης. Η ομορφιά του τόπου μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας αποτελούν τη δύναμη μας σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Το χαμόγελο, η φιλοξενία και η ζεστασιά της καρδιάς μας είναι ανεξάντλητα και παραμένουν ζωντανά. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί ξένους και Έλληνες από κάθε σημείο του πλανήτη να έλθει και να τα νιώσει από κοντά. Οι αξίες και τα ήθη μας αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για όλους μας. Να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες αλλά και να νιώσει κάθε επισκέπτης άνετος και ασφαλής!

Το incrediblecrete.gr Η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης «IncredibleCrete.gr», διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (Ε.Β.Γ.Ε) 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση την Κυριακή 14 Απριλίου στην Αθήνα είναι βασικό συστατικό στοιχείο της καμπάνιας «Απίστευτη Κρήτη, Εκπληκτικά Δική σας» (Incredible Crete, Surprisingly Yours) καθώς και τα κανάλια YouTube και Vimeo, όπου και προβάλλονται τα spots που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Η καμπάνια συμπληρώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας για τον τουρισμό στο Facebook και στο Twitter τα οποία αποτελούν και βασικό πυλώνα της προβολής του νησιού.

Προαιρετικά:

Τα δύο σενάρια:

1. NCREDIBLE HISTORY

Βρισκόμαστε μέσα σε κινέζικο εστιατόριο σε μια Ευρωπαϊκή πόλη λίγο πριν έρθουν οι πρώτοι πελάτες.

Μία καλοντυμένη Κινέζα (μαιτρ), με τον κατάλογο των κρατήσεων στα χέρια της κοιτάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες, διορθώνοντας τις πετσέτες που είναι καλλιτεχνικά στημένες πάνω στα πιάτα.

Μια όμορφη, μελαχρινή γυναίκα με περίτεχνο χτένισμα (μοιάζει με Μινωίτισσα) εισέρχεται στον χώρο. Η μαιτρ την παρατηρεί κοκαλωμένη, με έκπληξη.

Η πελάτισσα την πλησιάζει περιμένοντας να της υποδείξει που θα καθίσει, αλλά η μαιτρ συνεχίζει να την κοιτάζει αποσβολωμένη.

Η πελάτισσα αμήχανη ξεροβήχει και η μαιτρ σαν να βγαίνει από λήθαργο την οδηγεί στο τραπέζι που θα κάτσει.

Η καρέκλα στην οποία κάθεται η όμορφη πελάτισσα μοιάζει αρκετά με τον θρόνο της Κνωσού.

Η μαιτρ τώρα ακόμα πιο εντυπωσιασμένη, βγάζει από την τσέπη της το κινητό της και τραβάει φωτογραφίες την γυναίκα.

Η γυναίκα αμήχανη κοιτάζει δεξιά και αριστερά απορημένη.

Ακούμε φωνή ξεναγού να λέει ότι η  Μινωική Κρήτη αποτελεί το πρώτο εγγράμματο πολιτισμό της Ευρώπης και την έναρξη της ευρωπαϊκής καταγεγραμμένης ιστορίας.

Η κινέζα τραβάει 3 διαδοχικές φωτογραφίες και αιχμαλωτίζει την γυναίκα σε 3 διαφορετικές πόζες και προφίλ. Με ειδικό εφέ βλέπουμε στην οθόνη μας (σαν από το κινητό της Κινέζας) και τις 3 πόζες την μια δίπλα στην άλλη.

Βλέπουμε την τοιχογραφία με τις τρεις Μινωίτισσες της Κνωσού. Συνεχίζουμε να ακούμε την φωνή της ξεναγού που μιλά για την τοιχογραφία.

Ο φακός κάνει zoom out για να αποκαλύψει την Κινέζα μαιτρ που βρίσκεται μπροστά από το έκθεμα στο Μουσείο της Κνωσού και να το φωτογραφίζει με το κινητό της εντυπωσιασμένη.    

Με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και την πρωταγωνίστριά μας διαβάζουμε τίτλο: Incredible history!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η μαιτρ δείχνει στην πελάτισσα τις φωτογραφίες από το κινητό της. Χαμογελούν και οι δυο.

Ακούμε κινέζικη μουσική.

Στη συνέχεια ακούμε φωτογραφικές μηχανές και ομιλίες επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος, μπαίνει χαρακτηριστικό μουσικό θέμα.

2. INCREDIBLE HOSPITALITY

Βρισκόμαστε σε γκαλερί. Στο πλάνο μας  ένας άντρας (Γερμανός, γύρω στα 40) κατευθύνεται με απόλυτη προσοχή σε έναν πίνακα όπου πρωταγωνιστεί μια πορτοκαλιά.  

Ο άντρας είναι προσηλωμένος στον πίνακα. Μοιάζει υπνωτισμένος και σιγά-σιγά σηκώνει το χέρι του για να πιάσει τον πίνακα. Λίγο πριν τον αγγίξει περνάμε σε άλλο περιβάλλον.

Μετάβαση: Τώρα, βρισκόμαστε σε επαρχιακό δρόμο της Κρήτης. Την οθόνη μας την «πλημμυρίζει» ένας πανέμορφος πορτοκαλεώνας. Ο ίδιος άντρας που πρωταγωνιστούσε στην γκαλερί θαυμάζει τον πλούσιο πορτοκαλεώνα.

Μόλις ο Γερμανός πρωταγωνιστής μας απλώνει το χέρι του για να κόψει το πορτοκάλι ξεπροβάλλει από τις πορτοκαλιές ένας άντρας, γύρω στα 45. Είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κοιτάζει ανέκφραστος έως και αυστηρά τον επισκέπτη. Φυσικά, ο Γερμανός επισκέπτης μόλις τον είδε «πάγωσε». Στη συνέχεια ο Κρητικός πλησιάζει τον επισκέπτη και του κάνει νόημα να τον ακολουθήσουν. Διστακτικά ο τουρίστας τον ακολουθεί.

Τώρα, τους βλέπουμε σε αυλή σπιτιού όπου η γυναίκα του Κρητικού έχει στρώσει το τραπέζι και κερνάει τον Γερμανό. Όλοι τους είναι χαμογελαστοί και απολαμβάνουν τα εδέσματα.

Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να φύγει του δίνει ο Κρητικός 2 τσάντες πορτοκάλια.  

Με φόντο τους πορτοκαλεώνες, το κρητικό σπίτι και τους πρωταγωνιστές μας να χαμογελάνε διαβάζουμε super: Incredible Hospitality!

Επιστροφή στη γκαλερί:

Ο άντρας «ξυπνάει» και διαπιστώνει ότι το χέρι του είναι ακόμα απλωμένο και αγγίζει τον πίνακα. Ο φύλακας της γκαλερί του κάνει αυστηρά νόημα να μην αγγίζει τον πίνακα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News