default-image

Παραλίγο να λιντσάρουν τον 20χρονο-Φυγαδεύτηκε κακήν κακώς

Κρήτη
Παραλίγο να λιντσάρουν τον 20χρονο-Φυγαδεύτηκε κακήν κακώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η σημερινή διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για τον 20χρονο Ολλανδό. Παραλίγο να τον λιντσάρουν για την αποτρόπαια πράξη του και έτσι για να μη δεχτεί και γροθιές τον φυγάδευσαν κακήν-κακώς.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση στον 20χρονο ανιματέρ που κατακρεούργησε το 11χρονο αγοράκι από τη Ρωσία. Ακόμη κατηγορείται για κλοπή και οπλοκατοχή. Με "αντιπερισπασμό" της Αστυνομίας μπήκε το πρωί κρυφά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Ολλανδός μακελάρης δε φαίνεται να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα της αποτρόπαιης πράξης του, ενώ η μητέρα του μέσω της πρεσβείας της Ολλανδίας προσπαθεί να του εξασφαλίσει δικηγόρο ώστε να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο 20 χρονος Ολλανδός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα  πριν τις 10 το πρωί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ συγκλονίζει η ομολόγία του ότι μαχαίρωσε 20 φορές 11χρονο Ρώσο που έκανε διακοπές στο ίδιο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, επειδή αντιλήφθηκε ότι είχε κλέψει από το μικρό προσωπικά του αντικείμενα. Μάλιστα αίθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στα ίχνη του παιδιού στο χώρο όπου αναζητήθηκε στο ξενοδοχείο οδήγησε σκύλος που γάβγιζε δίπλα στο τραυματισμένο παιδί.

Της Έλλης Κοκάλη

Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Ανήσυχος και περιστοιχισμένος από αστυνομικούς, περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα.

Υπό αυστηρά μέτρα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο

Στις 9:45 χθες μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ο 20χρονος Ολλανδός μακελάρης που κατακρεούργησε το αγόρι. Την επιχέιρηση κατέγραψε καρέ-καρέ αποκλειστικά το neakriti.gr (οι φωτογραφίες πάνω).

Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και λίγο πριν τις 10 το βράδυ πέρασε την πόρτα του Αστυνομικού Μεγάρου.

Τι είπε με κυνικότητα

Με απίστευτη κυνικότητα ο 20χρονος Ολλανδός που μαχαίρωσε 20 φορές τον 11χρονο Ρώσο σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου περιέγραψε χθες στους αστυνομικούς τι συνέβη προχθές το βράδυ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι φοβήθηκε ότι το παιδί θα τον πρόδιδε και γι' αυτό τον μαχαίρωσε.

«Χθες το βράδυ ένας ένοικος του ξενοδοχείου, αλλοδαπός, με πλησίασε, και επειδή με θεώρησε άνθρωπο του ξενοδοχείου μου παρέδωσε ένα iΡad και ένα κινητό τηλέφωνο. Πήγα να το παραδώσω στη ρεσεψιόν για να ειδοποιηθεί εν συνεχεία ο διευθυντής και να εντοπιστεί ο κάτοχός του, αλλά, όπως ήμουν καθ' οδόν, τελικά το μετάνιωσα και είπα να το κρατήσω.

Έκανα στροφή, και καθώς έβγαινα από το ξενοδοχείο εκείνη την ώρα είδα τον 11χρονο Ρώσο που μου είπε ότι αυτά που κρατούσα ήταν δικά του, ζητώντας μου να του τα δώσω.

"Δε στα δίνω τώρα, έλα μαζί μου", του είπα και τον έβγαλα προς τα έξω πηγαίνοντάς τον στο σημείο που τον χτύπησα.

Το παιδί όρμησε προς τα πάνω μου, ζητώντας τα πράγματά του, και τότε εγώ άρχισα να το χτυπάω και χωρίς να το καταλάβω έβγαλα το μαχαίρι. Θεώρησα ότι τον άφησα νεκρό. Γύρισα στο ξενοδοχείο, πήρα τα πράγματα που τα είχα κρύψει σε σακούλα και πήγα και τα άφησα στην παραλιακή οδό.

Επέστρεψα στο ξενοδοχείο και τότε είδα τη μητέρα του παιδιού να το ψάχνει, όπως επίσης είδα και τη μεγάλη κινητικότητα από το υπόλοιπο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Έκανα να συμμετέχω προς στιγμήν στις έρευνες, αλλά αμέσως έφυγα, ανέβηκα στο ξενοδοχείο, άφησα το μαχαίρι που είχα πάρει από συγκεκριμένο σημείο, αφού το καθάρισα και βγήκα στην παραλιακή να πάρω τα πράγματα...».

Ο δράστης δεν ομολογούσε επί μια ώρα, ενώ, όταν του είπαν ότι το παιδί τελικά ζει, έσπασε και ομολόγησε τα πάντα, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλα τα έκανε γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η μητέρα του 11χρονου

Ήταν μόλις 17 μέρες στην Κρήτη και εγκλημάτησε!

Ανατριχιαστικές είναι οι διαστάσεις του δολοφονικού αμόκ του 20χρονου. Όπως προέκυψε ήταν μόλις 6 ημέρες στο ξενοδοχείο του Ανισαρά, αλλά ήδη εγκλημάτησε! Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ξενοδοχείου, βρισκόταν υπό δοκιμή στο ξενοδοχείο και εφόσον μέσα στο δοκιμαστικό αυτό διάστημα κρινόταν κατάλληλος για τη θέση θα του έκοβαν στη συνέχεια δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εργαζόταν ήδη κανονικά στο ξενοδοχείο ενώ το ίδιο υποστήριζε και ο ίδιος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 20χρονος έφτασε πρώτη φορά στην Κρήτη στις 28 Απριλίου με την οικογένειά του και έμενε σε άλλο ξενοδοχείο μέχρι που έμαθε για την δουλειά του ανιματέρ στο ξενοδοχείο όπου κατέληξε, με τις καταστροφικές συνέπειες. Η οικογένειά του είχε επιστρέψει στην Ολλανδία. Ο πατέρας είναι Ολλανδός υπήκοος αλλά Ισπανοολλανδός στη ρίζα, ενώ η μητέρα του υιοθετημένη από Ελληνίδα μητέρα.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε

Ο 11χρονος που έκανε διακοπές στην Κρήτη αντιλήφθηκε ότι ανιματέρ του είχε κλέψει το φορητό υπολογιστή και το κινητό. Ο 20χρονος Ολλανδός κατάφερε να βγάλει από το ξενοδοχείο το μικρό παιδί και να το μεταφέρει ελάχιστα μέτρα μακρύτερα σε σημείο που κανείς δε θα αντιλαμβανόταν τα σχέδιά του. Αφού κατακρεούργησε το αγόρι με 20 μαχαιριές, πλύθηκε, άλλαξε ρούχα, καθάρισε και   έκρυψε το πτυσσόμενο καταδρομικό μαχαίρι σε πυροσβεστική φωλιά του ξενοδοχείου! Στη συνέχεια, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, πήγε και διασκέδασε κανονικά στους υπόλοιπους τουρίστες του ξενοδοχείου. Αργότερα μάλιστα συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του…  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News