Κρήτη

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μακελειό (Ηχητικό)

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις, για το μακελειό στη Χερσόνησο με θύμα το 11χρονο παιδί από τη Ρωσία, που κάνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή με την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος κ. Καραμαλάκης.


Περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο το τι έγινε σε αυτή την τραγωδία και το τι ισχυρίζεται από τη δική του πλευρά ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ που ομολόγησε ότι χτύπησε το παιδί με το σουγιά, ο αστυνομικός διευθυντής ανέφερε πως ως πρώτο στοιχείο καταγράφεται η απίστευτη ψυχραιμία του δράστη.


Είπε ότι ο ανιματέρ χρησιμοποίησε το σουγιά τον οποίο κρατούσε πάνω του ως σουβενίρ από την Κρήτη και τον οποίο φέρεται να είχε καθημερινά μαζί του ακόμα και την ώρα της εργασίας του.


Συνεχίζοντας, ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης χτύπησε το παιδί προκειμένου να του κλείσει το στόμα και πως έφυγε από το σημείο της επίθεσης με τη βεβαιότητα ότι ο μικρός είναι νεκρός. Υπολόγιζε να επιστρέψει αργότερα για να τον θάψει. Μετά καθάρισε το μαχαίρι του και το έκρυψε σε μία πυροσβεστική φωλιά, όπως έκρυψε και τα αντικείμενα που είχε κλέψει από τον 11χρονο από τη Ρωσία.

Γύρισε στη συνέχεια στην εργασία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα, λέει ο αστυνομικός διευθυντής στηριζόμενος στην ομολογία του ανιματέρ, ενώ όταν έγινε αντιληπτό ότι ένα παιδί αγνοείται και ξεκινούν οι έρευνες από την οικογένεια, τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, τους λοιπούς επισκέπτες και την αστυνομία ο 20χρονος φέρεται να μετέχει σε αυτές, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Ο κ. Καραμαλάκης πρόσθεσε πως η βεβαιότητα για το ποιος ήταν ο δράστης προέκυψε από το ίδιο το παιδί, που αν και χτυπημένο τους είπε ότι ήταν εκείνος που το χτύπησε.

Στο ερώτημα για το εάν έχουν βάση οι υπόνοιες που αφήνουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης περί σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού είπε ότι αυτό δεν ευσταθεί.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου ενώ ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι που στέκονται στο πλευρό της οικογένειας ανησυχούν για την εκμετάλλευση του επεισοδίου από επιτήδειους.

Παράλληλα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ανοίγουν το κεφάλαιο της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας καθώς και της ταυτότητας των αλλοδαπών εργαζόμενων που προτιμούνται λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους.

Ο ΗΑΤΤΑ, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για το θλιβερό γεγονός που συνέβη και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό δεν αποτελεί παρά μεμονωμένο περιστατικό και δε θα πρέπει να διαταράξει το αίσθημα ασφάλειας που αισθάνονται οι ταξιδιώτες στη χώρα μας».

Τα έξοδα της διαμονής της οικογένειας στην Αθήνα έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του αγοριού αναλαμβάνει, όπως ανακοίνωσε, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξενοδόχων.

Σχόλια