default-image

Σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη αυτήν την ώρα ο 11χρονος Ρώσος

Κρήτη
Σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη αυτήν την ώρα ο 11χρονος Ρώσος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης και συγκεκριμένα στον  θωρακικό  6ο , 7ο και 8ο σπόνδυλο ,  υποβάλλεται  απόψε ο 11χρόνος από την Ρωσία ο οποίος από το πρωί   νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" της Αθήνας.

Η εγχείρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση  δύο ωρών καθώς το αγόρι έπρεπε να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις με πιο κρίσιμη την μαγνητική  τομογραφία στην σπονδυλική στήλη.

 Σύμφωνα με τους γιατρούς  ήδη έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στα πόδια του παιδιού   που χθες βράδυ  δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον Ολλανδό ανιματέρ.

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αγοριού που τραυματίστηκε με μαχαίρι κατά την παραμονή με την οικογένεια του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου .

Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας δήλωσε "Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη" δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από την Κρήτη, έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση και διαβεβαίωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία φροντίδα, ώστε να προστατευθεί η υγεία του.

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News