default-image

Ξενιτεύονται ξανά συνταξιούχοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα

Κρήτη
Ξενιτεύονται ξανά συνταξιούχοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνοαμερικανοί που δούλεψαν σκληρά για αρκετά χρόνια στην Αμερική και επέστρεψαν στη μητέρα πατρίδα ξενιτεύονται ξανά ως συνταξιούχοι πλέον λόγω της οικονομικής και όχι μόνο κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Μετά λοιπόν από 50 χρόνια, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τις τάσεις φυγής στο εξωτερικό να αυξάνονται.

Αυτό αποκαλύπτει ο υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας Νικόλαος Αναστασιάδης, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ενημέρωσης των Ελληνοαμερικανών πολιτών σε συνταξιοδοτικά θέματα.  

Η απονομή συντάξεων στην Αμερική γίνεται πράγματι με διαδικασίες εξπρές και χωρίς οι πολίτες να μετακινηθούν σε υπηρεσίες, περιμένοντας έως και 3 χρόνια τη... σύνταξή τους, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

Αμερικανοί πολίτες παίρνουν σύνταξη με ένα τηλεφώνημα, μαθαίνοντας και το ύψος της σύνταξής τους, χωρίς καν να ταλαιπωρηθούν! Αυτό μας είπε ο κ. Αναστασιάδης και πέσαμε από τα σύννεφα. Όχι δηλαδή ότι δεν το περιμέναμε ή δεν ξέραμε πώς λειτουργούν τα πράγματα εκτός Ελλάδας, αλλά όσο το ακούς τόσο αναρωτιέσαι γιατί να μην μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο και στη χώρα μας κάποια στιγμή;

«Δυστυχώς, βλέπω ότι υπάρχει μια τάση μετανάστευσης Ελληνοαμερικανών υπηκόων που είναι στην Ελλάδα και ζητάνε να ξαναφύγουν στην Αμερική, για να ζήσουν πιο άνετα, αφού στη χώρα μας η επιβίωση είναι δύσκολη», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Αυτή τη στιγμή 28.000 Έλληνες πολίτες, λαμβάνουν σύνταξη από το αμερικανικό Δημόσιο, που βάζει απλώς τα γυαλιά στο δικό μας γραφειοκρατικό σύστημα, με τη σύνταξη μάλιστα να φτάνει εκεί που μένει ο δικαιούχος, χωρίς ο ίδιος να κοπιάσει.

«Στην αμερικανική σύνταξη δεν υπάρχει καμία περικοπή, αντιθέτως ο πρόεδρος έδωσε φέτος και 1,7% επιπλέον σε όλους τους συνταξιούχους», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας έτσι τις διαφορές στο συνταξιοδοτικό σύστημα των δύο χωρών.

Των Γεωργίας Μακάκη - Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News