default-image

Στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών η Ένωση Γονέων Χανίων

Κρήτη
Στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών η Ένωση Γονέων Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων καλείται να πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση:

"Παρακολουθούμε την κυβέρνηση (και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την πολιτική της), να καταστρατηγούν κάθε έννοια πραγματικού διαλόγου. Οποιονδήποτε σήμερα απεργεί, διεκδικεί, αντιστέκεται,  οποιονδήποτε είναι αντίθετος με τις επιλογές της, τον επιστρατεύει με διαδικασίες εξπρές για να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Δεν μας ξενίζει η υποκριτική συμπεριφορά τους να κόπτονται για τους υποψήφιους φοιτητές -μελλοντικούς υποψήφιους ανέργους- σε μια αγορά όπου έχουν εσκεμμένα ισοπεδωθεί αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.

Η ΟΛΜΕ με συντριπτική πλειοψηφία εισηγείται την ανώτερη μορφή πάλης στην πιο δύσκολη περίοδο για τους μαθητές μιας και όλοι τους βρίσκονται στην αρχή της εξεταστικής δοκιμασίας  Την απόφαση αυτή θα την κρίνουν οι λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα από τις συνελεύσεις τους, και συνολικά η κοινωνία. Προσδοκούμε ότι λόγω της κρισιμότητας του θέματος η συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων θα έχει την αναμενόμενη μαζικότητα που επιβάλλεται, για να καταλήξει σε μια απόφαση που θα εκφράζει την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Ανεξάρτητα από την απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων, η Ένωση Γονέων Χανίων θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την ψήφιση του νομοσχεδίου στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ επιδιώκει τη σύγκρουση στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Οφείλουμε όμως επισημάνουμε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών γνωρίζοντας, ότι δεν είναι τυχαία η χρονική περίοδος αναγγελίας τέτοιων μέτρων και κατανοώντας καλύτερα από τον καθένα την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους πριν από τις εξετάσεις, όφειλε από καιρού να έχει φροντίσει να αποκτήσει την πλήρη στήριξη των γονέων και των μαθητών στις όποιες επιλογές της, γεγονός που καλλιεργείται σε βάθος χρόνου και όταν έχεις πείσει την κοινωνία για τη συνεχή σου προσπάθεια για αναβάθμιση της εκπαίδευσης ενάντια στο απαράδεκτο σύστημα επιλογής φοιτητών, που αποκαλείται Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων καταδικάζει απερίφραστα την αήθη προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από το Δημόσιο σχολείο και στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των λειτουργών της εκπαίδευσης, των δασκάλων των παιδιών μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News