Κρήτη

Εκρήξεις οργής - Δεν τρέχει σταγόνα νερό εδώ και μέρες!

Έχουν "στεγνώσει" πολλά νοικοκυριά του Ηρακλείου καθώς σε εκατοντάδες σπίτια εδώ και ημέρες οι πολίτες ανοίγουν τις βρύσες αλλά δεν τρέχει ούτε σταγόνα νερό! Στην περιοχή των Πατελών σημειώνονται εκρήξεις οργής των κατοίκων οι οποίοι αισθάνονται πολίτες ενός "κατώτερου Θεού", αφού εδώ και 4 μέρες δεν μπορούν να ακολουθήσουν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και να πλυθούν αφού δεν έχουν τρεχούμενο νερό.

Ίδια είναι η εικόνα και στις Τρεις Βαγιές. Ολόκληρες οικογένειες μένουν χωρίς νερό, δεν μπορούν να πλύνουν πιάτα, ρούχα ή να χρησιμοποιήσουν το πλυντήριο και ζουν υπό απαράδεκτες συνθήκες, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά πρόκειται για στοιχειώδεις ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.

Ίδιες οι καταγγελίες που δεχτήκαμε και από την περιοχή της Χρυσοπηγής. Σε κάποια σπίτια το νερό είναι πολυτέλεια και συχνότατα οι καταναλωτές ανοίγουν τις βρύσες με την ελπίδα ότι το όποιο πρόβλημα υπάρχει θα αποκατασταθεί, μάταια όμως. Η πιο εξοργιστική πτυχή και αυτής της υπόθεσης είναι ότι οι πολίτες καλούν στα τηλέφωνα που έχουν δοθεί για πληροφορίες, αλλά - όπως πάντα υποστηρίζουν - είναι κατειλημμένα και δεν παίρνουν καμία απάντηση για το πού οφείλεται το πρόβλημα και πότε θα αποκατασταθεί.

Η απάντηση της ΔΕΑΥΗ για το νερό

Σε πολλά σπίτια εξακολουθεί να μην υπάρχει τρεχούμενο νερό αλλά η ΔΕΥΑΗ υποστηρίζει ότι έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου απάντησε ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες καθώς τα προβλήματα προκύπτουν από βλάβες αλλά και από τη διαδικασία αντικατάστασης του δικτύου υδροδότησης.

Για τις Πατέλες- Άγιο Ιωάννη Κνωσού

Στην περιοχή γίνεται η αντικατάσταση δικτύων υδροδότησης με αποτέλεσμα τη στιγμή που φτάνουν στα επίμαχα σημεία εργασιών να "κόβεται" το νερό, ενώ εργάζονται συνολικά 3 εργολάβοι. Σε ένα από τα σημεία έσπασε αγωγός με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει το σημείο του δικτύου από νερό και να γίνει η αποκατάσταση. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ, ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση της υδροδότησης στην περιοχή, με σταδιακό όμως τρόπο.

Σε Αϊ Γιάννη Χωστό-Τρεις Βαγιές

Στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού υπήρξε χθες μια βλάβη με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση. Από το ίδιο δίκτυο τροφοδοτούνται και οι Τρεις Βαγιές. Και εκεί σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Της Φιλίας Σαριδάκη

Σχόλια