default-image

"Το διαδίκτυο στη ζωή μας, ασφαλή χρήση, κατάχρηση και εθισμός"

Κρήτη
"Το διαδίκτυο στη ζωή μας, ασφαλή χρήση, κατάχρηση και εθισμός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Το διαδίκτυο στη ζωή μας: Δυνατότητες, ασφαλή χρήση, κατάχρηση και εθισμός".

Οι ομιλητές θα προσπαθήσουν να προβάλουν τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών. Η θεματολογία των παρουσιάσεων και της συζήτησης, που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει:

*Νέες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για επικοινωνία, ενημέρωση, μάθηση, συνεργασία και ψυχαγωγία.

*Προσωπικοί, κοινωνική και οικονομικοί κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

*Κατάχρηση και εθισμός των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.

*Δομές υποστήριξης που παρέχει η πολιτεία για την εξάρτιση από το διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ηλεκτρονική απάτη.

*Πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση των πιο δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών του διαδικτύου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου από 9:30 έως 14:00, στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς (στην παραλιακή Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης) και θα είναι ανοικτή για το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News