default-image

"Να τρέξουν τα έργα του ΕΣΠΑ στο νησί"

Κρήτη
"Να τρέξουν τα έργα του ΕΣΠΑ στο νησί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να εντείνουν τις προσπάθειες τους όλοι οι φορείς υλοποίησης του ΕΣΠΑ και να "τρέξουν" όλα τα έργα στο νησί ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο σε εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορείς σε ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση, ότι, δεν χρειάζεται εφησυχασμός και ολιγωρία, μπορούμε-είπε- να έχουμε και άλλους πόρους αρκεί να υπάρξουν απορροφήσεις ενώ, πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη των δήμων να τρέξουν όλα τα έργα».

Το πρόγραμμα της Κρήτης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης είναι πολύ καλό και μπορεί να γίνει καλύτερο και να φέρουμε και νέους πόρους. Παράλληλα επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η Περιφέρεια Κρήτης να είναι η πρώτη που θα υποβάλλει αίτηση την νέα προγραμματική περίοδο, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός μας θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, της ανάπτυξης και δεν θα είναι για το θεαθήναι. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα προειδοποίησε ότι «δεν θα δεχτώ από κανένα την δικαιολογία ότι δεν ξέρω ή δεν άκουσα για την νέα προγραμματική περίοδο», επισημαίνοντας ότι: «Οι ενημερωτικές συναντήσεις από την Περιφέρεια υλοποιούνται ήδη, και ότι , μετά το Ρέθυμνο θα ακολουθήσει συνάντηση με τους φορείς του Λασιθίου στην διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή-Σάββατο στη Μονή Τοπλού, ενώ την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί άλλη ενημερωτική συνάντηση στα Χανιά με τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας».

Η ενημερωτική συνάντηση σήμερα στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια με οργανώτρια την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή η οποία και αναφέρθηκε στην πορεία των υλοποιούμενων έργων της Περιφερειακής Ενότητας. Από την πλευρά της η παριστάμενη προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη παρουσίασε την πορεία του ΕΣΠΑ στο Ρέθυμνο αλλά και γενικότερα στο νησί. Παράλληλα αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου που δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης.

«Το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος διαβούλευσης με τους φορείς της Κρήτης και το πρόγραμμα μας αρχίζει να αποκτά πλέον περιεχόμενο» επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Μαρία Κασσωτάκη.

Στην ενημερωτική συνάντηση στο Ρέθυμνο-που ήταν παρόν και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Λαμπρινός- έγινε συζήτηση και διατυπώθηκαν προτάσεις και ερωτήματα από τους συμμετέχοντες δημάρχους, εκπροσώπους φορέων-ιδρυμάτων, Περιφερειακούς Συμβούλους και εκπροσώπων άλλων φορέων υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News