default-image

Στη Βουλή η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

Κρήτη
Στη Βουλή η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο  Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά  δημοσίευμα σχετικά με τον κίνδυνο πολλά παιδιά να μην έχουν πρόσβαση  μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς την επόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ είναι «στον αέρα», αφού κανένας αρμόδιος δεν μπορεί μέχρι στιγμής να εγγυηθεί τη συνέχιση του κοινωνικού αυτού προγράμματος. Η πληροφορία έχει αναστατώσει πάνω από 5000 οικογένειες σε ολόκληρη την Κρήτη που σήμερα εξυπηρετούνται από δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς της επιλογής τους.

Όλα άρχισαν όταν η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος ανακοίνωσε ότι το ΕΣΠΑ 2007-2013 έχει εξαντλήσει τους πόρους του και ότι η δυσκολία υλοποίησής του κατά το σχολικό έτος 2013-2014 είναι δεδομένη.

Υπεύθυνοι βρεφονηπιακών σταθμών δηλώνουν ότι οι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην υπάρχουσα κατάσταση, ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι η Πολιτεία θα κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε να εξευρεθούν πόροι από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και την επόμενη σχολική χρονιά.

Την άποψη ότι η φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί, εκφράζουν και οι γονείς, οι οποίοι τονίζουν ότι σε περίπτωση που το ΕΣΠΑ σταματήσει, χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Κρήτη μένουν ξεκρέμαστες ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Επειδή σε επίπεδο Κρήτης  5000 παιδιά κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και χιλιάδες γονείς βρίσκονται σε απελπισία, δύο μήνες μάλιστα πριν την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς  ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News