default-image

Αποφασίζουν οι καθηγητές για την απεργία στις Πανελλαδικές

Κρήτη
Αποφασίζουν οι καθηγητές για την απεργία στις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνεται η αγωνία 100.000 μαθητών και των οικογενειών τους που περιμένουν να δουν εάν τελικά θα συναρμολογηθούν τα κομμάτια στο παζλ που λέγεται "πανελλαδικές εξετάσεις".

Τρία μόλις 24ωρα πριν την επίσημη πρεμιέρα των πανελλαδικών και ενώ θα περίμεναν όλοι, πλέον, να διευθετούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ως είθισται, λίγο πριν την αυλαία των εξετάσεων, όλα είναι ρευστά και κινούνται πάνω σε τεντωμένο σκοινί που τη μία άκρη του κρατούν οι εκπαιδευτικοί, την άλλη οι γονείς και στη μέση ακριβώς βρίσκονται οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ένα ακόμη επεισόδιο παίζεται από τις 19.30, ίσως ένα από τα πιο καθοριστικά για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς συνεδριάσουν οι τοπικές Ενώσεις των καθηγητών για να αποφασίσουν εάν τελικά θα πουν "ναι" στην απεργιακή κινητοποίηση ανήμερα των εξετάσεων και ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παράδοση των φύλλων επιστράτευσης 86.000 και πλέον εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, εκ των οποίων τα 5.300 φύλλα έχουν προορισμό τους εκπαιδευτικούς στην Κρήτη.

Με τις αποφάσεις που θα ληφθούν απόψε οι πρόεδροι στη συνέχεια θα συνεδριάσουν αύριο για να καθοριστεί η τελική στάση.

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι τέσσερις ΕΛΜΕ σε παγκρήτιο επίπεδο, με τα σενάρια να θέλουν τους καθηγητές να τάσσονται υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείεται όμως και το αντίθετο ενδεχόμενο.

Στο Ηράκλειο η συνέλευση της ΕΛΜΕ διεξάγεται στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου με τον πρόεδρο Λάζαρο Μάρκου, που εκπροσωπεί τους καθηγητές του νομού, να δηλώνει ανυποχώρητος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Στα Χανιά η τοπική ΕΛΜΕ λέει "ναι" στην απεργία, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι «συμπορευόμαστε με την απόφαση της ΟΛΜΕ».

Στο Ρέθυμνο κινούνται στο ίδιο μήκος, με τους καθηγητές να δηλώνουν μέσω της Ενώσεώς τους ότι «συντεταγμένα θα κινηθούμε υπέρ των κινητοποιήσεων».

Στο Λασίθι, τέλος, διαχωρίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη στάση τους και κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις ως προς την τελική απόφαση και την έκβαση του αγώνα των εκπαιδευτικών, τα μέλη της ΕΛΜΕ δηλώνουν: «ακολουθούμε την ΟΛΜΕ αλλά τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα».

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News