default-image

Παράταση πιθανότατα στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Κρήτη
Παράταση πιθανότατα στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 3 τα ξημερώματα είχαν "κατασκηνώσει" οι αγρότες στα γραφεία την Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου προκειμένου να προλάβουν να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Η ταλαιπωρία έχει χτυπήσει κόκκινο για τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, ενώ την ίδια ώρα μάχη με το χρόνο και πιο συγκεκριμένα για τις επόμενες 48 ώρες, όποτε και λήγει η προθεσμία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, δίνουν υπάλληλοι της ΕΑΣΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, απομένει περίπου το 1/3 των αγροτών που είναι μέλη της Ένωσης Ηρακλείου και ακόμη δεν έχουν προβεί στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει μέχρι και αύριο το απόγευμα, οπότε και λήγει τυπικά τουλάχιστον η καταληκτήρια ημερομηνία για την ενεργοποίηση, να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για σχεδόν 15.000 αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ακόμη και αν δε δοθεί παράταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι η αρμόδια υπηρεσία, εφόσον απαιτηθεί, η Ένωση σχεδιάζει να διατηρήσει το μηχανισμό των υπαλλήλων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων έως και την 31η Μαΐου.    

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News