Κρήτη

Οι 12οι Ιππικοί Αγώνες στο Δήμο Φαιστού

Οι 12οι Ιππικοί Αγώνες Γιωργαλήδικων Αλόγων, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο την Κυριακή 12 Μαΐου στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πετροκεφαλίου. 

Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου, καθώς και το Σύλλογο Προστασίας Γιωργαλίδικου Αλόγου "Οι Μεσαρίτες", συνδιοργάνωσαν και φέτος  τους αγώνες παρουσία πολλών θεατών που αγαπούν και έσπευσαν να θαυμάσουν τα άλογα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές φέτος από τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας αλόγων, τη μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αυξάνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολούθησαν τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

Η δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Φαιστού και πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου  κ. Δουλγεράκη, τον αντιδήμαρχο κ. Πρωτογεράκη και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μοιρών κ. Πετράκη, παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τους αγώνες, κάνοντας τις απονομές στους νικητές στο τέλος κάθε κούρσας.

Με την ολοκλήρωση των ιπποδρομιών αλλά και των απονομών σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκαν, ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους παραβρισκόμενους, ενώ η δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να δώσει συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε και φέτος σε όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίησή της - ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του Δήμου που καθάρισαν το χώρο των αγώνων, τους συλλόγους, τοπικούς φορείς, και ιδιώτες, την Αστυνομία, καθώς και τους εθελοντές Σαμαρείτες για τη διασφάλιση της τάξης και την προστασία των θεατών.

Σχόλια