default-image

Έρμαιο της εγκατάλειψης το Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου

Κρήτη
Έρμαιο της εγκατάλειψης το Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες απόλυτα τριτοκοσμικές στο Υποθηκοφυλακείο του Ηρακλείου. Άδεια γραφεία και δημόσια έγγραφα στο έλεος των προθέσεων κάθε επισκέπτη. Δύο υπάλληλοι και η προϊσταμένη, η οποία σημειωτέον τις μισές ημέρες της εβδομάδας πρέπει να εκτελεί καθήκοντα και στο κτηματολόγιο, το μόνο που μπορούν είναι να κρατούν ανοικτή την πόρτα του υποθηκοφυλακείου.

Η ασφάλεια των κρατικών αρχείων πήγε περίπατο μαζί με τους τελευταίους υπαλλήλους που έσπευσαν να βγουν στη σύνταξη. Η υπηρεσία που λειτουργούσε παλαιότερα με 10 και 15 υπαλλήλους αποδεκατίστηκε κυριολεκτικά.

Τα άδεια γραφείο προδίδουν την απογύμνωση της υπηρεσίας, αλλά και το Γολγοθά που περιμένει πολίτες, συμβολαιογράφους και δικηγόρους μέχρι να βγάλουν άκρη για ένα τίτλο, και αγανακτισμένοι ξεσπούν απέναντι στην απόλυτη κρατική αδιαφορία.

Περισσότεροι από πενήντα πολίτες περνούν καθημερινά το κατώφλι της υπηρεσίας, με στόχο να εξυπηρετηθούν. Μάταια, όμως, καθώς ο αριθμός των ατόμων που θα μπορέσουν τελικά να καταθέσουν τα αιτήματα τους είναι ελάχιστος.

Η αγανάκτηση των πολιτών ξεσπά συχνά επί δίκαιων και αδίκων αφού η εξυπηρέτηση τους είναι πραγματικά αδύνατη.

Το ρόλο του κράτους προσπάθησε να υποκαταστήσει για μεγάλο διάστημα ο δικηγορικός σύλλογος ηρακλείου, ο οποίος διέθεσε ασκούμενους δικηγόρους, πλήρωσε με δικά του έξοδα υπάλληλο αλλά και για τη μηχανοργάνωση της υπηρεσίας. Ωστόσο το κόστος είναι πλέον απαγορευτικό.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς παρά τα διαβήματα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσλήψεις δεν προβλέπονται.

3 υπάλληλοι το Δήμου Ηρακλείου οι οποίοι μετακινούνται στο πλαίσιο των μετατάξεων προορίζονται για το Υποθηκοφυλακείο, ωστόσο και αυτή τη ενίσχυση, αν και όποτε έρθει, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.

Της Έλλης Κοκκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News