default-image

Στη Βουλή οι παράνομοι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κρήτη
Στη Βουλή οι παράνομοι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους κινδύνους για τα παιδιά που φυλάσσουν παράνομοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κρήτη και την Επικράτεια, επισημαίνει με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο Λ. Αυγενάκης: «σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο πάνω από 100 ιδιωτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί επί συνόλου 1.050 σε πανελλαδική βάση είναι παράνομοι και χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

 Το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό στους Δήμους και τις Περιφέρειες καθώς έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες ωστόσο όπως αναφέρεται «οι παρανομούντες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και να φυλάσσουν παιδιά η ζωή των οποίων είναι επισφαλής».

Οι παρανομούντες είναι τεσσάρων κατηγοριών. Η πρώτη αφορά νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς που υπάρχουν χωρίς άδεια λειτουργίας, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά παιδότοπους όπου λειτουργούν παράνομα ως κέντρα φύλαξης. Όσον αφορά στην τρίτη κατηγορία είναι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που ενώ έχουν την δυνατότητα να συστήσουν μόνο Δήμοι ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τελικά τα συστήνει όποιος έχει κεφάλαια.

  Η τελευταία κατηγορία αφορά ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που υπάρχουν επειδή και μόνο έχουν "κλέψει¨ το όνομα κάποιου επώνυμου και σοβαρού παίκτη.

«Στο Ηράκλειο βρίσκονται εκτεθειμένα σε κίνδυνο πάνω από 400 παιδιά, καθώς είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν παράνομα.

 Μόνο στην πόλη του Ηρακλείου λειτουργούν περίπου 20 παιδότοποι και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους οποίους εντοπίζονται προβλήματα που έχουν να κάνουν ακόμη και με την παιδαγωγική διαδικασία», υπογραμμίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά να ληφθούν μέτρα προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία των παράνομων βρεφονηπιακών σταθμών και ερωτά εάν έχουν γίνει σχετικοί έλεγχοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News