default-image

Με την ορκωμοσία η αντίστροφη μέτρηση για την Καρδιοχ/κή

Κρήτη
Με την ορκωμοσία η αντίστροφη μέτρηση για την Καρδιοχ/κή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου που πραγματοποιήθηκε μετά τις 10 το πρωί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσία του διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκη, του γραμματέα της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και στελεχών από το χώρο της υγείας.

Ο κ. Λαζόπουλος είναι ο επιστήμονας εκείνος που θα αναλάβει τα ηνία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής που εδώ και χρόνια η κοινωνία της Κρήτης ζητούσε επιτακτικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λαζόπουλος τόνισε ότι γνωρίζει πόσο περίμεναν οι Κρητικοί τη λειτουργία της μονάδας και σημείωσε ότι ξεκινάει με όρεξη το ξεκίνημα για το στήσιμο της κλινικής.

Όχι άμεσα η λειτουργία

Η Καρδιοχειρουργική Κλινική με την ορκωμοσία του καθηγητή αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της, βάζοντας τέλος σε χρόνια ταλαιπωρίας που έπρεπε να μεταβαίνουν στην Αθήνα για χειρουργεία που δεν μπορούσε να καλύψει δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Ωστόσο δε θα λειτουργήσει μέσα στο Μάιο, αφού πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα και για αυτό το λόγο γίνονται επαφές με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Κοκκίνη και τον κ. Γρηγοράκη.

Πάντως, σύμφωνα με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης η κλινική θα αναδειχθεί σε μεσογειακό κέντρο Καρδιοχειρουργικής.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News