default-image

Οι θέσεις Σενετάκη στον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ.

Κρήτη
Οι θέσεις Σενετάκη στον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοποθέτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Σενετάκη στον προσυνεδριακό διάλογο της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι μεγάλη μου τιμή, να βρίσκομαι ανάμεσα σας και να συμμετάσχω στη προετοιμασία του Συνεδρίου από τη θέση του βουλευτή. Το Συνέδριο είναι η κορυφαία δημοκρατική στιγμή για κάθε κόμμα. Πόσο μάλλον για τη Νέα Δημοκρατία που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης και της διάσωσης της χώρας σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Στην πορεία προς το Συνέδριο, μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να θέσουμε σημαντικά πολιτικά ζητήματα για το μέλλον του κόμματος και της χώρας και να πάρουμε θέση σε αυτά.

Για το μέλλον του κόμματος, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ποια θα είναι η φυσιογνωμία και η ταυτότητα μας στη νέα εποχή που ξεπροβάλλει. Θυμίζω, η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε μια εποχή όπου το έθνος μετρούσε πληγές από μια μεγάλη εθνική καταστροφή και η χώρα βρισκόταν σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Όμως, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, το όραμα του για το μέλλον της χώρας, ενέπνευσε τους Έλληνες, έδωσε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και η Νέα Δημοκρατία καθιερώθηκε ως το κόμμα της πολιτικής πρωτοπορίας, ως ο βασικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής σταθερότητας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία, ως κυρίαρχος εκφραστής της Κεντροδεξιάς παράταξης, οφείλει να επαναβεβαιώσει την πολιτική της πρωτοπορία και να πείσει τους πολίτες, ότι παραμένει στυλοβάτης του πολιτικού μας συστήματος, ότι παραμένει εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της σταθερότητας της χώρας, ότι μπορεί να θέσει την πολιτική ατζέντα της επόμενης δεκαετίας - να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και αξιόπιστο αφήγημα για τις νέες γενιές των Ελλήνων.

Στόχος μας λοιπόν είναι, μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου, να φέρουμε κοντά μας νέους ανθρώπους. Ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες. Ανθρώπους αποφασισμένους να συνεισφέρουν με ιδέες, δημιουργικότητα και εργατικότητα, στην ανάπτυξης της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Για να πετύχουμε το στόχο μας, για να αλλάξουμε πραγματικά το κόμμα μας, ώστε δική μας αλλαγή να συμπαρασύρει την ελληνική κοινωνία στο ρεύμα αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς περιστροφές!

Για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, ότι το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μέλλον της χώρας θα πρέπει στο Συνέδριο μας να γίνει ευδιάκριτο:

? Σε ποια οικονομία πιστεύουμε.

? Τι κράτος θέλουμε

? Ποιο παραγωγικό μοντέλο υπηρετούμε.

Πιστεύουμε στην οικονομία της ανεξέλεγκτης χρηματοπιστωτικής φούσκας ή στην οικονομία της παραγωγής που δημιουργεί θέσεις εργασίας;

Θέλουμε ένα κράτος παρασιτικό και διεφθαρμένο που θα γεννά ελλείμματα και τα χρέη του θα συμπαρασύρουν όλη την οικονομία στην ύφεση ή θέλουμε ένα κράτος σε ρόλο ρυθμιστή καθαρών κανόνων και ελεγκτή της "ελεύθερης οικονομίας"; Θέλουμε ένα κράτος απέναντι στους πολίτες ή ένα κράτος στο πλευρό των πολιτών; Θέλουμε ένα κράτος που θα ανέχεται την κοινωνική απαξίωση ή ένα κράτος που θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση ενός πραγματικού κράτους πρόνοιας;

Το νέο μοντέλο παραγωγικής διάρθρωσης της χώρας, θα συντηρεί την κρατικοδίαιτη οικονομία και επιχειρηματικότητας που απέτυχε, ή θα επενδύει στην δημιουργικότητα και την καινοτομία των νέων Ελλήνων; Θα αξιοποιεί τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου;

Αν δεν τα πούμε όλα αυτά ΤΩΡΑ, κανείς δεν θα μας ακολουθήσει στο μέλλον. Οι πολίτες θα μας γυρίσουν οριστικά την πλάτη. Τα κόμματα θα συνεχίσουν να απαξιώνονται στη συνείδηση του κόσμου, η Δημοκρατία μας θα κινδυνεύσει.  Κι αν κάποιοι, δικαίως ίσως, θεωρούν, πως τα κόμματα έπαψαν να αποτελούν εστίες Δημοκρατίας και χώρους διεξαγωγής ανοικτού, ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου, πως αντί για εργαστήρια παραγωγής πολιτικής, είναι εργαστήρια δημιουργίας κομματικών στελεχών για το πελατειακό κράτος, είναι η ώρα να τους αποδείξουμε πως κάνουν λάθος!

Στο Συνέδριο μας, είναι η ώρα της κοινωνίας να εκφραστεί! Γιατί στις Δημοκρατίες, οι κοινωνίες εκφράζονται μέσα από τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, τα κόμματα. Η νέα Νέα Δημοκρατία οφείλει να έχει ανοικτές τις πόρτες της και μια πρόσκληση διαρκείας σε νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην αναγέννηση της χώρας. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που πρέπει να γίνει, είναι μια δουλειά που πρέπει να ανατεθεί σε νέα στελέχη με κατάρτιση και πολιτική παιδεία.

Στο Συνέδριο μας λοιπόν έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε μια κοινωνία που αλλάζει κι αυτή, ένα νέο πρόσωπο κόμματος, μια νέα αντίληψη περί πολιτικής, ώστε να ενεργοποιήσουμε και να φέρουμε κοντά μας τα πιο υγιή και δημιουργικά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Η ευκαιρία είναι μπροστά μας. Είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News