default-image

Οικολογική αποστολή στην Αγ. Πελαγία

Κρήτη
Οικολογική αποστολή στην Αγ. Πελαγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδύθηκαν στα νερά της κεντρικής παραλίας, της Αγίας Πελάγιας για να καθαρίσουν το βυθό.Ο λόγος για 9 δύτες που απομάκρυναν τα σκουπίδια που διαταράσσουν την ισορροπία του βυθού και τον μολύνουν ,στο πλαίσιο της δεύτερης οικολογικής αποστολής του ραδιοφωνικού σταθμού Super 9.04 FM.

Δύτες, μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης ,εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό, τοπικοί φορείς και σύλλογοι,  υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου έβαλαν τα δυνατά ώστε η πολυσύχναστη παραλία  να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους λουόμενους.  

Τα μεταλλικά αντικείμενα που αλιεύθηκαν κατά τον καθαρισμό θα παραδοθούν σε εταιρία  ανακύκλωσης μετάλλων .Τα χρήματα που θα προκύψουν από την αξία τους θα ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Το επόμενο διάστημα εκτός από τις πλακοστρώσεις και τη δενδροφύτευση της περιοχής ο δήμος Μαλεβιζίου για να στηρίξει τον πυλώνα του Τουρισμού θα καταθέσει την μελέτη του βιολογικού καθαρισμού στην οποία περιλαμβάνεται και μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία .Και έπεται και συνέχεια, αφού εκπονείται μια ακόμη μελέτη για τον υποθαλάσσιο φωτισμό της παραλίας που θα αναδεικνύει την ομορφιά και την καθαριότητα της .

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News