default-image

"Κοροϊδεύουν εργαζόμενους και μικρέμπορους"

Κρήτη
"Κοροϊδεύουν εργαζόμενους και μικρέμπορους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάντια σε κάθε κίνηση που μεθοδεύεται από κυβέρνηση και πολυεθνικές σε συνεργασία με συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που υπηρετούν τα συμφέροντα τους και που στόχο έχει την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στην ίδια ρώτα και η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, η οποία σε ρόλο σιγανοπαπαδιάς σχεδιάζει να φέρει εισήγηση στο Δ.Σ. με πρόταση την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

»Κοροϊδεύουν εργαζόμενους και μικρέμπορους όταν λένε ότι το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, περισσότερο χρήμα για να κινηθεί η αγορά, αύξηση των κερδών των καταστημάτων. Ξεχνάνε τους άθλιους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες, τις πετσοκομμένες συντάξεις, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία στο 27%, τα χαράτσια, τα δημοτικά τέλη, τα φουσκομένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ, τη φοροληστεία.

»Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας και το ωράριο "λάστιχο":

• Θα οδηγήσει στην οικονομική και φυσική εξόντωση χιλιάδων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν θα μπορούν να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Στη βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα πολυκαταστήματα και στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων.  

• Θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της και σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο. Πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.  

• Θα συντελέσει στην αποδόμηση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Θα αφαιρέσει όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Στόχος τους είναι μαζί με τη μερική απασχόληση, την απελευθέρωση του ωραρίου, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

»Προειδοποιούμε, ότι η όποια πρόταση έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοτών της πόλης όχι μόνο θα καταψηφιστεί από τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά θα συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων.

»Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό σε συσπείρωση και ετοιμότητα για να αντικρούσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, να μην επιτρέψει την επιστροφή στο μεσαίωνα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News