default-image

Θέση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για τις αυτοκτονίες

Κρήτη
Θέση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για τις αυτοκτονίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των  συνανθρώπων μας που πρόσφατα προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.

 Οι 4 αυτοκτονίες μέσα στο Πάσχα, προστίθενται στη μακριά λίστα αυτοκτονιών, οι οποίες αποτελούν τα πιο αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, για την έξοδο από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων.

Σηματοδοτούν, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης, ούτε πρέπει να θεωρείται ως ατομική, η ευθύνη για την εξαθλίωση που τους οδηγούν οι βάρβαρες εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα νέα μέτρα που συνεχώς θα έρχονται.

Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες είναι η οργανωμένη συλλογική δράση, η έκφραση της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση. Η εργατική λαϊκή συμμαχία, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να σημάνει την αντεπίθεση, ώστε να σαρωθεί η αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική εξουσία του λαού, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ώστε ο πλούτος που παράγεται στη χώρα μας να γίνει πραγματικά λαϊκή περιουσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News