default-image

"Επίκαιρες οι μνήμες για την εγκληματική δράση του Ναζισμού και του Φασισμού"

Κρήτη
"Επίκαιρες οι μνήμες για την εγκληματική δράση του Ναζισμού και του Φασισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδίως του ελληνικού λαού ενάντια στο Ναζισμό και τον Φασισμό και βγάζουμε τα αναγκαία ιστορικά συμπεράσματα τα οποία είναι επίκαιρα όσο ποτέ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Ηρακλείου κ.Νότης Μαριάς, μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του φασισμού, στο Ηράκλειο.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

«Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδίως του ελληνικού λαού ενάντια στο Ναζισμό και τον Φασισμό και βγάζουμε τα αναγκαία ιστορικά συμπεράσματα τα οποία είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

»Όταν οι λαοί τολμούν μπορούν να νικήσουν τους κατακτητές και να ανακτήσουν την εθνική τους ανεξαρτησία. Αυτό ήταν άλλωστε  και το μήνυμα της εθνικής αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής.

»Δεν ξεχνούμε ότι παρά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία δεν έχει καταβάλλει τις οφειλές της απέναντι στην Ελλάδα που ανέρχονται τουλάχιστον σε 162 δις ευρώ πλέον τόκων για τις πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων της θηριωδίας των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

»Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση του ελληνικού λαού για το ζήτημα αυτό και την εξόφληση των γερμανικών αποζημιώσεων. Τέλος ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για την εγκληματική δράση του  Ναζισμού και του Φασισμού και είναι αποφασισμένος να απομονώσει τα διάφορα νεοναζιστικά πολιτικά μορφώματα που εμφανίστηκαν τελευταία στην πολιτική σκηνή του τόπου».

Ο κ. Μαριάς κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News