Κρήτη

Συνάντηση για τη δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού στην περιοχή του Τυμπακίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκπρόσωποι των νομαρχιακών επιτροπών από όλη την Κρήτη, οι βουλευτές Ηρακλείου Μαίρη Διακάκη και Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, μαζί με μέλη, στελέχη του κόμματος και περιφερειακούς συμβούλους, θα συναντηθούν στην Αγία Γαλήνη και Τυμπάκι, με φορείς της τοπικής κοινωνίας, για να συζητήσουν το μεγάλο θέμα της πρότασης δημιουργίας διαμετακομιστικού σταθμού στην περιοχή του Τυμπακίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν

"Καλούμε όλους τους επίσημους και ανεπίσημους φορείς της περιοχής, όπως επίσης και τις κινήσεις πολιτών το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 στις 12.00 στην πλατεία του Τυμπακίου (καφενείο Σπύρου Δρετάκη), προκειμένου να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις τοποθετήσεις τους, να παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για το συγκεκριμένο καυτό θέμα, που αφορά όλη την Κρήτη, -ως αντιδημοκρατική εξωθεσμική σύλληψη και παρέμβαση, καθώς και ως παράδειγμα μονόπλευρης καταστροφικής στρατηγικής ανάπτυξης- όπως επίσης και να δημοσιοποιήσουμε τις κατευθύνσεις της αναπτυξιακής πολιτικής (παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης) του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένα τα ΜΜΕ, καθώς και όλοι όσοι αισθάνονται ότι το θέμα τους αφορά!

Ανοίγουμε με αυτόν τον τρόπο έναν συνεχή διάλογο θέσεων, με την τοπική κοινωνία, ακούγοντας προσεκτικά όλες τις απόψεις, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της περιοχής, που δεν πρέπει να πέσουν θύματα της κοινωνικής και ψυχολογικής πίεσης, που ασκούν τα μνημόνια και η λιτότητα! Για εμάς η λιτότητα και τα μνημόνια δεν πρέπει να γίνουν άλλοθι επιβολής και άκριτης αποδοχής καταστροφικών «αναπτυξιακών» πολιτικών και αδιαφανών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Το φυσικό περιβάλλον, οι ασχολίες των κατοίκων, η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ιστορία του τόπου και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα!".

Σχόλια