Κρήτη

Απίστευτο: Ο Δήμος Ηρακλείου δημιούργησε χωματερή σε δημοτική έκταση!

Χωματερή διά χειρός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης, αυτός του Ηρακλείου, έχει δημιουργήσει μια νέα χωματερή μέσα σε δημοτική έκταση!

Η περιοχή έχει μεταβληθεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αδρανών υλικών, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής της Πρασάς.

Εικόνες που επιπροσθέτως είναι ορατές από χιλιάδες τουρίστες που κινούνται στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Ο Δήμος Ηρακλείου υποστηρίζει από την πλευρά του πως δεν προκύπτει θέμα, καθώς τα μπάζα και άλλου είδους απορρίμματα είναι σε δημοτική έκταση και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση.

Ωστόσο η εικόνα "μιλάει" από μόνη της... Τόνοι από μπάζα... δίπλα στην εθνική οδό. Λόφοι οικοδομικών υλικών μια ανάσα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Προϊόντα εκσκαφής από εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου δίπλα στη μάντρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που αποτελούν εδώ και καιρό τη "βιτρίνα" της ανατολικής εισόδου της πόλης.

Οργισμένοι οι κάτοικοι

Όπως καταγγείλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρασάς, η εικόνα αυτή δεν τιμά την περιοχή και, παρότι έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στο Δήμο κάνοντας προφορικά τα παράπονά τους, η κατάσταση δε λέει να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λεοντάκη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρασάς, εδώ και δυο χρόνια φορτηγά εναποθέτουν αδρανή υλικά που έχουν φτάσει πολύ κοντά στο ρέμα της περιοχής και έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και στύλους του ΟΤΕ μετατρέποντας την περιοχή σε χωματερή.

Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά του ο Δήμος υποστηρίζει πως τα μπάζα αυτά είναι τοποθετημένα σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Ηρακλείου που έχει οροθετηθεί και πως σε καμιά περίπτωση το ρέμα δεν έχει μπαζωθεί. 

Επιπροσθέτως ο Δήμος μέσω του αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλωσης, Ανδρέα Κυπραίου, διατείνεται πως και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση.

Σχόλια