default-image

Τι είπε ο Τούρκος πρέσβης για ΑΟΖ και τουριστικό ρεύμα

Κρήτη
Τι είπε ο Τούρκος πρέσβης για ΑΟΖ και τουριστικό ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιασμένος από την κρητική φιλοξενία και ενήμερος για την προσπάθεια σύνδεσης Ηρακλείου-Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο κ. Kerim Uras, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στο νησί μαζί με την οικογένεια του, εξέφρασε την ευχή να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη, χαρακτηρίζοντας θαυμάσια την κρητική φιλοξενία.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε στην έναρξη της συνάντησης τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεκινήσουν τακτικά δρομολόγια των Τουρκικών Αερογραμμών προς την Κρήτη, καθώς αναμένεται η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για να υλοποιηθεί το βήμα που έχει ήδη συμφωνηθεί.

Με τον τρόπο αυτό δε θα διακινούνται μόνο Τούρκοι πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν την Κρήτη και την Ελλάδα ευρύτερα, υπογράμμισε ο κ. Uras, υπενθυμίζοντας πως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί διεθνή κόμβο και μέσω αυτής μπορούν να προωθηθούν στο νησί επισκέπτες από την Ασία και την Άπω Ανατολή.

Η συζήτηση του Τούρκου πρέσβη με τον Σταύρο Αρναουτάκη κύλησε σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα, καθώς φαίνεται  πως η οικονομική συνεργασία και οι εμπορικές ανταλλαγές ενδιαφέρουν και την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Διπλωματική  απάντηση για ΑΟΖ, φυσικό αέριο και έρευνες στο Αιγαίο

Όσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, για το οποίο ρωτήθηκε ο Kerim Uras, απέφυγε το σκόπελο με άκρως διπλωματικό τρόπο, επικαλούμενος το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ωστόσο η Τουρκία δεν έχει συνυπογράψει.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο Τούρκος πρέσβης ανέφερε: «Οι βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου προϋποθέτουν ότι αυτό - η ανακήρυξη ΑΟΖ - μπορεί να γίνει σε συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Συνομιλούμε με τις ελληνικές Αρχές και θεωρούμε ότι οι θέσεις της κάθε πλευράς στο θέμα αυτό έχουν γίνει αντιληπτές».

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News