Κρήτη

Τον "σταύρωσαν" μετά το εργατικό ατύχημα

Το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και 7 χρόνια ο Νίκος Στρατάκης, ένας πρώην εργαζόμενος της ΔΕΗ, η οποία, όπως λέει ο ίδιος, του γύρισε την πλάτη μετά το εργατικό ατύχημα που υπέστη. Σήμερα το neakriti.gr παρουσιάζει την απίστευτη αυτή ιστορία που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου του 2006, όταν ο κ. Στρατάκης πήγε για καταμέτρηση σε αρδευτικό ρολόι κοντά στην Έμπαρο του δήμου Βιάννου.

Δυστυχώς όμως η μοίρα τού είχε στήσει παγίδα και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε σε ένα πηγάδι όπου και παρέμεινε για παραπάνω από 6 ώρες. Μια γυναίκα που περνούσε από εκεί τον εντόπισε, κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αλλά ο απεγκλωβισμός του ήταν τόσο δύσκολος που κλήθηκε στο σημείο η ΕΜΑΚ. Τελικά ανασύρθηκε σώος ,μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι τελικά το κακό είχε ήδη γίνει.  Άτομο παραπληγικό πλέον με 80% αναπηρία, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η ζωή του πλέον άλλαξε δραματικά. Η Επιχείρηση τον έστειλε σε κέντρα αποκατάστασης, τα οποία και του είχε συστήσει για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και με στόχο τη βελτίωση της υγείας του. Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα ήταν μόνο μερικοί από τους σταθμούς της νοσηλείας του, όπου και παρέμενε για κάμποσους μήνες.

Η περιπέτεια όμως του κ. Στρατάκη όχι μόνο δε σταμάτησε εκεί αλλά μόλις είχε αρχίσει. Για τα πρώτα δύο χρόνια της νοσηλείας του η ΔΕΗ ήταν συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Αλλά όπως υπογραμμίζει από εκεί και μετά όλα κόπηκαν.

«Οφείλουν να πληρώσουν, έχουν υποχρέωση να πληρώσουν», λέει με οργή ο κ. Νίκος Στρατάκης και προσθέτει: «Μένω σε ξένο σπίτι, η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά και για εκείνους είναι σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό».

Σύμφωνα και με τον αδερφό του, Μιχάλη Στρατάκη, «σήμερα το χρέος νοσηλείας μόνο για το κέντρο αποκατάστασης των Χανίων ανέρχεται πλέον στις 35.000-37.000ευρώ και για το αντίστοιχο των Πατρών στις 25.000 ευρώ». Χρήματα που φυσικά η οικογένεια δεν έχει να πληρώσει. Η ΔΕΗ μέχρι στιγμής αρνείται να ξεπληρώσει, με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα στο σπίτι των αδερφών να χτυπάνε συστηματικά από τα κέντρα αποκατάστασης για να ξεπληρώσουν το χρέος.

"Κερασάκι στην τούρτα" είναι και το γεγονός ότι, αν και τους είχαν πει ότι δε θα πληρώνουν ούτε τη συμμετοχή στα νοσήλια, που αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να έχει χρεωθεί επιπλέον και με 11.000 ευρώ.

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη θέμα, και ίσως είναι και το πιο σοβαρό. Τα αναλώσιμα υλικά (γάζες, καθετήρες, πάνες, φάρμακα κ.λπ., κ.λπ.), που χρειάζεται ο κ. Στρατάκης, ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος παίρνει σύνταξη 1.160 ευρώ, εκ των οποίων με τα 650 ευρώ πληρώνουν μια αποκλειστική νοσοκόμα, ενώ μόνο το πόσο για την αγορά των καθετήρων ανέρχεται στα 700 ευρώ και για τους οποίους ο ΕΟΠΠΥ χορηγεί 96 ευρώ.

«Τα φαρμακεία πλέον έχουν σταματήσει να μου δίνουν τα απαραίτητα για τον αδερφό μου, καθώς έχω καταχρεωθεί», λέει απογοητευμένος ο Μιχάλης Στρατάκης, από τη Γαρίπα του δήμου Μινώα Πεδιάδος, καλώντας τη ΔΕΗ επιτέλους να κάνει πράξη τα όσα είχε υποσχεθεί στην οικογένεια, να πληρώσει το χρέος στα κέντρα αποκατάστασης και να αποζημιώσει τον αδερφό του, μιας και επρόκειτο όπως υπογραμμίζει για εργατικό ατύχημα.

Η οργή του μάλιστα είναι τέτοια που την άλλη εβδομάδα θα πάει τον παραπληγικό αδερφό του στη ΔΕΗ ζητώντας από αυτήν πλέον να τον αναλάβει.

Της Βάλιας Μπούη

Σχόλια