default-image

Θρίαμβος για το ελληνικό ελαιόλαδο

Κρήτη
Θρίαμβος για το ελληνικό ελαιόλαδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα σημαντική διάκριση για το ελληνικό ελαιόλαδο που για μία ακόμη φορά κατάφερε να αποσπάσει σε διεθνή διαγωνισμό δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων 3 χρυσά και 14 ασημένια.

Αυτή τη φορά η διάκριση για το ελαιόλαδο μας ήρθε  στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη.

Από τα 260 βραβεία που απονεμήθηκαν, η Ελλάδα απέσπασε συνολικά τα 17, (14 ασημένια και 3 χρυσά), καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

 Μάλιστα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης "Ένωση" συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, δίνοντας στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τις 15 μέχρι και τις 18 Απριλίου με εμπνευστή τον  Curtis Cordis,δημιουργός του πλέον  έγκριτου ιστότοπου ενημέρωσης σχετικά με την ελαιοκαλλιέργεια και το ελαιόλαδο διεθνώς τον  

www.olivetimes.com

 Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωσίας του διαγωνισμού ήταν ο Dr. Gino Celletti, στο οποίο προσκλήθηκαν 16 κριτές - γευσιγνώστες  από 10 διαφορετικές χώρες που δοκίμαζαν πυρετωδώς 150 δείγματα ημερησίως ώστε να βαθμολόγησουν τα 700 συμμετέχοντα ελαιόλαδα από 22 διαφορετικές χώρες.

      Για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του διαγωνισμού τα δείγματα προς δοκιμασία δίνονταν στους κριτές με κωδικό χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση και την ετικέτα τους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News