default-image

Ειρηνικά τελείωσε η διαμαρτυρία του ΕΚΗ για την 1η Μάη

Κρήτη
Ειρηνικά τελείωσε η διαμαρτυρία του ΕΚΗ για την 1η Μάη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ευτράπελα έπεσε η αυλαία της σημερινής διαμαρτυρίας στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αντιπροσωπείες εργαζομένων από κάθε κλάδο έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο Ηράκλειο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεια των πεσόντων και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  

"Δεν είναι αργία, είναι απεργία. Θα έπρεπε όλοι να είναι εδώ για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους", υπογραμμίζουν τα μέλη των συνδικάτων, σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχή που παρατηρήθηκε στις φετινές εκδηλώσεις.

Στο στόχαστρο των συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ για τις σημερινές κινητοποιήσεις βρέθηκαν χθες, εκτός από την κυβέρνηση, και οι εκπρόσωποι των εμπόρων σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, για τη συνεργασία τους με το υπουργείο Ανάπτυξης και την απόφασή τους (ουσιαστικά) να μεταφέρουν για την ερχόμενη Τρίτη τη σημερινή... Πρωτομαγιά, προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματά τους και να μη χάσουν... μία μέρα της Μεγαλοβδομάδας!

Ενώ, δηλαδή, οι εκπρόσωποι των εμπόρων διαβεβαίωναν μέσω της "Ν. Κρήτης", πριν εκδοθεί η οριστική απόφαση, ότι δεν επρόκειτο να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους συνδικαλιστικούς φορείς, ανασκεύασαν στη συνέχεια τη δήλωσή τους, λέγοντας ότι... «αφού είναι νόμος του κράτους, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Ωστόσο, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επικαλέστηκε και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της στην απάντηση που έδωσε για την εισήγησή της στην κυβέρνηση να μείνουν ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα και να μεταφερθεί η Πρωτομαγιά. Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα εργατικά συνδικάτα, που για σήμερα το πρωί καλούν όλους τους εργαζόμενους στους δρόμους, με το βασικό σύνθημα "η 1η Μαΐου είναι απεργία και όχι αργία". Όπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, «καλούμε όλη την κοινωνία του Ηρακλείου να αντισταθεί, να αντιδράσει μαζί με μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News