Κρήτη

Μιχελογιαννάκης ρωτά Κουράκη για τη Βικελαία

Πέντε ερωτήματα προς τον Δήμαρχος Ηρακλείου θέτει ο Βουλευτής του Νομού, Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφορικά με την Βικελαία βιβλιοθήκη. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον  Γιάννη Κουράκη ο Βουλευτής  αναφέρει :

«Με μεγάλη χαρά άκουσα, ότι γρήγορα η Βικελαία βιβλιοθήκη γυρίζει στο φυσικό της χώρο. Η σπουδαία πραγματικά αυτή βιβλιοθήκη που διαθέτει αρχεία 7 αιώνων καθώς χρονολογούνται από το 1272, διαθέτει  25.000 βιβλία,  500 τίτλους περιοδικών, 300.000 εφημερίδες, εκατομμύρια χειρόγραφα, φωτογραφίες, γκραβούρες , πίνακες ζωγραφικής , παλαίτυπα από το 15 αιώνα, 1.650 ώρες οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και 50 επιμέρους βιβλιοθήκες, θα ανοίξει ξανά διάπλατα τις πύλες στους πολίτες του Ηρακλείου και όχι μόνο.

Οφείλω, ως Ηρακλειώτης πολίτης  και Ηρακλειώτης βουλευτής να θέσω τα εξής ερωτήματα στο Δήμαρχο :

1.      Επειδή κατά καιρούς υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα τα οποία μας πληροφορούσαν για την ύπαρξη υγρασίας και τρωκτικών  στα κτίρια προσωρινής φύλαξης του θησαυρού της Βικελαίας,  έχει ελεγχθεί αν έχουν υποστεί φθορά τα βιβλία ;

2.      Πότε θα υπάρξει ξανά πλήρη διοικητική συγκρότηση με έφορο μιας και από το 1999 είναι ακέφαλη ;

3.      Πότε θα υπάρξει πλήρης υπηρεσιακή ενίσχυση και μετατροπή σε δημοτικό φορέα ;  Σας Θυμίζω ότι επί εποχής του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη διέθετε 30 υπαλλήλους.

4.      Πότε και πως σκέφτεται να γίνει η πλήρης ψηφιοποίηση χειρόγραφων και βιβλίων  ;

5.      Τι έχει να απαντήσει τώρα μιας και χιλιάδες πολίτες και δεκάδες αρθρογράφοι έχουν ζητήσει την πλήρη αξιοποίηση  του για τη Βικελαία βιβλιοθήκη και τη συστέγαση και την εκμετάλλευση του από καφετέριες  ;   

6.      Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί οι βουλευτές  Ηρακλείου ώστε να προσφέρουμε τα μέγιστα σε αυτό το στολίδι της πόλης μας ;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια