default-image

Σε ιδιώτες το αεροδρόμιο Χανίων

Κρήτη
Σε ιδιώτες το αεροδρόμιο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ιδιώτες το αεροδρόμιο Χανίων και άλλα 19 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία θα παραχωρηθούν σε δύο πακέτα σύμφωνα με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", σε καθεμιά από τις δύο ομάδες θα συμπεριληφθούν δύο-τρία αεροδρόμια-"κράχτες", αεροδρόμια δηλαδή με σημαντική κίνηση.

Έτσι, η πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω και η δεύτερη εκείνα της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Κέρκυρας.

Τα 20 που πρόκειται να παραχωρηθούν είναι τα: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου και Ιωαννίνων.

Εντωμεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του παραθαλάσσιου ακινήτου έκτασης 261 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Από τα 261 στρέμματα της συνολικής έκτασης αξιοποιήσιμα είναι τα 200. Έχει παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ. και στόχος είναι να αξιοποιηθεί είτε για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας είτε για παραθεριστική κατοικία ή και τα δύο μαζί. 

Παράλληλα, ο νέος γύρος διαγωνισμών για παραχώρηση ακινήτων προβλέπει επίσης την αξιοποίηση του κάμπινγκ και του "Ξενία" Παλιουρίου. Η επιφάνεια του οικοπέδου φτάνει σχεδόν τα 211 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του "Ξενία" και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ. 

Το τρίτο παραθαλάσσιο ακίνητο που θα διατεθεί με διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Ερμιόνη, στην περιοχή Σαμπάριζα, επιφανείας 166 στρεμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News