default-image

Αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης στη βουλή

Κρήτη
Αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης στη βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε την Τρίτη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών.

«Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η πραγματική αναβάθμιση του τομέα», πρόσθεσε.

Στις άμεσες παροχές για τους αγρότες ο κ. Σαμαράς ανέφερε τη ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους και το νυχτερινό ρεύμα, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.

Τονίζοντας ότι και το αγροτικό ζήτημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί υπό τους περιορισμούς της κρίσης, παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται, όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το διαδίκτυο και η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου ήταν επιλογή από τις εποχές της ευημερίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Προχώρησε δε σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της τονίζοντας ότι αυτές ευθύνονται για την απώλεια επενδύσεων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ «θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε ξένους επενδυτές όχι πειρατές», τόνισε.

Δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για δημαγωγία, για προτάσεις καταστροφικών πολιτικών που θα οδηγούσαν σε ζούγκλα, αλλά και για εκτόξευση αναληθειών έναντι του αγροτικού κόσμου και «παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου πυροτεχνήματα».

«Δεν αντιμετωπίζουμε τα αιτήματα των αγροτών με ψηφοθηρική λογική. Δε χαϊδεύουμε αφτιά και δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα εισοδήματα με τη διατήρηση παθογόνων καταστάσεων του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί στη διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της τρόικας με στόχο να σταματήσει η πρωτογενής αγροτική παραγωγή, ενώ επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού από την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι χώρο διαλόγου αποτελούν οι επίτροποι που ελέγχουν τα υπουργεία και όχι το Κοινοβούλιο.

«Εμείς δε στηρίζουμε ούτε την ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε για τα προβλήματα των αγροτών τις πολιτικές της ΕΕ οι οποίες είναι κατά της μικρής αγροτιάς και ευνοούν την ανάπτυξη των ιδιοκτητών μεγάλων θερμοκηπίων.

Την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή» πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News