default-image

Περιφέρεια πρότυπο η Κρήτη στην καταπολέμηση κουνουπιών

Κρήτη
Περιφέρεια πρότυπο η Κρήτη στην καταπολέμηση κουνουπιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως Περιφέρεια πρότυπο για λήψη έγκαιρων μέτρων πρόληψης- καταπολέμησης των κουνουπιών χαρακτηρίστηκε η Περιφέρεια Κρήτης σε πανελλήνια συνάντηση στην Αθήνα, μεταξύ των στελεχών των 13 Περιφερειών, παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, της γενικής γραμματέας του ίδιου Υπουργείου Χριστίνας Παπανικολάου, του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη, της Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζ. Κρεμαστινού,  και διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη, για την οργάνωση της νέας 'εκστρατείας' προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και οι διευθυντές υγείας αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια για τις καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα αυτό δίνοντας έμφαση στην παραγωγή και στην θετική απήχηση που έχει η παραγωγή τηλεοπτικού σποτ.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας έδειξαν ενδιαφέρον και ζήτησαν από τον παριστάμενο διευθυντή δημόσιας υγείας Κρήτης Νίκο Καμπάνη να τους δοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης το δικαίωμα να διασκευάσουν το λογότυπο, και να χρησιμοποιήσουν το τηλεοπτικό σπότ στα μέσα ενημέρωσης των περιοχών τους.

Το συγκεκριμένο σποτ στο οποίο 'πρωταγωνιστούν' μικρά παιδιά εκπέμπει μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την πρόληψη και καταπολέμηση των κουνουπιών ενώ η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει επισημάνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν επιβράβευσης και περαιτέρω διάδοσης.

Τον Ιούλιο του 2012 η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζ. Κουρέα-Κρεμαστινού με επιστολή της είχε συγχαρεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ζητώντας να κάνει πανελλαδική χρήση του τηλεοπτικού σποτ (κανάλια εθνικής εμβέλειας), αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν επιβράβευσης αλλά και περαιτέρω διάδοσης σε ευρύτερη κλίμακα. Δεδομένου του επιτυχούς σχεδιασμού του τηλεοπτικού μηνύματος θα ήταν χαρά μας να δεχθείτε τη συνεργασία με τον Οργανισμό μας, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το βίντεο αυτό στο πλαίσιο της εποχιακής εκστρατείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

 Η συνεργασία αυτή θα αφορά στη χρηματοδότηση από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ της συντόμευσης του μηνύματος και της τηλεοπτικής προβολής του στα κανάλια εθνικής εμβέλειας με τη χρήση του κοινωνικού χρόνου. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μας προβλέπεται η διατήρηση του λογότυπου σας στο τέλος του βίντεο και η προσθήκη του λογότυπου του ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπουργείου Υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News